6. juni 2020
Da World Spirits Award 2020 blev afgjort i slutningen af marts, stod Jakob Vallentin, der er indehaver af Nordic Gin House i Hørsholm, tilbage med en guldmedalje for sin København Klassisk Gin.  Foto: Allan Nørregaard
gallery icon

Se billedserie

Da World Spirits Award 2020 blev afgjort i slutningen af marts, stod Jakob Vallentin, der er indehaver af Nordic Gin House i Hørsholm, tilbage med en guldmedalje for sin København Klassisk Gin. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hørsholms største gin-nørd vinder verdensmesterskab

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hørsholms største gin-nørd vinder verdensmesterskab
Opdateret 22. april 2020 kl. 11:42
Hørsholm - 03. april 2020 kl. 09:38
Af Sophus Zarrs Soelberg
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Da World Spirits Award 2020 blev afgjort i slutningen af marts, stod Jakob Vallentin, der er indehaver af Nordic Gin House i Hørsholm, tilbage med en guldmedalje. Han har sammen med sine samarbejdspartnere lavet sin »København Klassisk Gin«, og den er verdens bedste af sin slags, lod dommerpanelet forstå. Det er ikke nogen lille hæder.

- Det svarer til at vinde de olympiske lege, fortæller Jakob Vallentin, da Frederiksborg Amts Avis fanger ham til en snak om, hvordan det er blive verdens bedste.

- Der var 25 nationer med, og 107 destillerier fra hele verden havde sendt deres bedste gin ind til konkurrencen, som foregår i Østrig. Konkurrencen er for fagnørder, og man kigger helt ned i detaljen på, hvordan ginen er destilleret både første, anden og tredje gang og PH-værdien på vandet, fortæller ginproducenten, inden han fortsætter:

- Jeg besvimede næsten, da jeg fik beskeden om, at vi havde vundet.

Jakob Vallentin griner, mens han fortæller, at næsten besvimede, men tonen på hans stemme afslører samtidig, at han er stolt af præstationen.

Vi kan selv lide den

Når Nordic Gin House hædres for København Klassisk Gin på den internationale scene, bringer det glæde og stolthed til Jakob Vallentin, men det var ikke ønsket om anerkendelse, der bragte den prisvindende gin til verden i første omgang.

- Vi laver jo en gin, som vi selv synes smager godt, og vi har haft en ambition om at lave den bedste gin, man kan fremstille på nordiske destillerier. Vi har ikke lavet den for at vinde verdensmesterskaberne, men inden for to år har den vundet to af de største priser, som man kan vinde i vores branche. Jeg ved slet ikke, hvad jeg skal sige til det. Det er lidt uvirkeligt, fortæller Jakob Vallentin med henvisning til, at Københavnsk Klassisk Gin både har vundet en sølvmedalje ved den anerkendte Cathay Pacific Hong Kong International Wine & Spirit Competition 2019 og en guldmedalje ved World Gin Awards 2019.

Ginfest i fremtiden

Selv en prisvindende ginproducent kan ikke undgå at blive påvirket af den aktuelle corona-krise, og fejringen af den seneste guldmedalje til København Klassisk Gin kommer derfor til at vente lidt.

- Vi skulle egentlig have været fragtet op på et bjerg i Østrig, hvor vi ville få prisen. Det skulle være meget hemmeligt, og man måtte ikke have mobiltelefoner eller kameraer med. Det ville være lidt ligesom at stå på toppen af Mount Everest, hvor vi kunne sige »yes, we did it«. Det skulle have været gjort den 21. marts, men blev desværre aflyst, så det var en lidt flad fornemmelse, lyder det fra Jakob Vallentin, inden han hurtigt tilføjer:

- Det var ikke en flad fornemmelse at få guld, men det havde været sjovere, hvis vi kunne fejre det. Når vi kommer ud på den anden side, skal vi have en ordentlig gin-fest.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?