14. december 2017
Novafos bad ACO om hjælp, da der skulle findes en løsning på en faskine. Løsningen blev ACO Stormbrixx, der er et modulopbygget regnvandssystem i kunststof.
gallery icon

Se billedserie

Novafos bad ACO om hjælp, da der skulle findes en løsning på en faskine. Løsningen blev ACO Stormbrixx, der er et modulopbygget regnvandssystem i kunststof.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hørsholms største faskine er på vej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hørsholms største faskine er på vej
Hørsholm - 18. september 2017 kl. 10:24
Af Anna Törnqvist Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Mere end 200 lastbiltræk jord er der flyttet for at skabe hullet til kommunens hidtil største faskine. Første del af det nye regnvandsanlæg står færdigt i løbet af september, og skal fremover reducere risikoen for oversvømmede veje og kældre i området omkring Stadionallé.

Området omkring Bolbrovej og Stadionallé er et af de områder i kommunen, som er prioriteret højt i den kommunale klimatilpasningsplan. Det skyldes, at en række huse igennem de senere år er blevet oversvømmet ved de store og massive regnskyl, der har ramt kommunen.

- Det nuværende kloaksystem i området har ikke kapacitet til at tage de store mængder vand, og derfor skulle vi finde en langtidsholdbar regnvandsløsning for området, siger projektleder i Novafos Philip Giødesen Lund og fortsætter:

- Og da de indledende undersøgelser viste, at jordbundsforholdene ved Stadionalle har en virkelig god nedsivningsevne, var det oplagt at arbejde videre med ideen om at lade regnvandet sive ned i jorden fremfor at flytte alt vandet til Usserød Renseanlæg. Det er en god og kreativ løsning, hvor vi dels får rigtigt meget for pengene og samtidig løser et stort problem for husejere i lokalområdet.

66 meter lang, 12 meter bred og næsten to meter på det dybeste sted. Det er målene på dette store underjordiske hul. Og anlæg af den størrelse er selvsagt ikke hverdagskost for hverken forsyningsselskab eller entreprenør.

- Vi er absolut stødt på nogle udfordringer undervejs, som vi ikke har kunne slå op i en manual. Men det har været spændende at tænke ud af boksen og finde på nogle gode løsninger på de forskellige problemstillinger, siger Philip Giødesen Lund, som tilføjer, at man langt fra er stødt på uløselige problemer.

Projektet ligger tidsmæssigt som en forløber for byggeriet af kommunens nye skøjtehal. Og når faskinen står færdig, bliver der anlagt parkeringspladser på en måde, så der bliver lige så mange P-pladser til rådighed som tidligere.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk