19. oktober 2019
Krisen i Yemen beskrives som verdens værste. Foto: Internationale Røde Kors
Krisen i Yemen beskrives som verdens værste. Foto: Internationale Røde Kors
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hørsholm Røde Kors sender mad til sultende børn i Yemen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hørsholm Røde Kors sender mad til sultende børn i Yemen
Hørsholm - 13. december 2018 kl. 14:25
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

- Det er vigtigt, at vi kan reagere hurtigt, når der er humanitære kriser som den i Yemen. Det overskud, vi genererer i vores succesrige genbrugsaktivitet i Hørsholm, skal ud og gøre gavn de steder, hvor behovet for hjælp er allerstørst.

Sådan lyder det fra Jørgen Jørgensen, der er formand for Røde Kors Hørsholm, efter foreningen har indsamlet 100.000 kroner til sultne børn i Yemen. Røde Kors er til stede i Yemen for at levere basal og livsnødvendig nødhjælp. To års krig har knust landet, som i en længere årrække har været plaget af fattigdom og borgerkrig.

Samfundsstrukturen er for længst brudt sammen som følge af intense kampe og utallige bombenedslag fra det saudiarabiske flyvevåben. Hospitaler er jævnet med jorden og sundhedssystemet er kollapset. Det har fået katastrofale konsekvenser for civilbefolkningen, der gennemlever en af de værste humanitære katastrofer i historien.

Samtidig er der ingen tegn på, at konflikten aftager inden for nærmeste fremtid, og behovet for hjælp vokser i takt med at den brutale konflikt eskalerer i store dele af landet.

8.8 millioner yemenitter har brug for humanitær hjælp og beskyttelse, hvoraf 10.3 millioner står med akut brug for hjælp. Områder er blevet afskåret fra forsyninger af fødevarer og vandniveauet er kritisk lavt. Det har ført til en alvorlig sultkatastrofe, og lige nu er 3.3 millioner børn, gravide og ammende mødre akut underernærede.

- Befolkningen i Yemen kæmper hver dag mod sult, kolera og bombeangreb, siger Jerry Ritz, der er bestyrelsesmedlem og kommunikationsansvarlig i den lokale Røde Kors afdeling og fortsætter:

- Yemen oplever, hvad FN kalder verdens største humanitære krise, og som resten af verden overser.

Samtidig har Yemen et enormt udbrud af kolera, og halvdelen af befolkningen står overfor hungersnød.

Ifølge FN ved 8.4 millioner mennesker ikke, hvor deres næste måltid skal komme fra.

Over halvdelen af landets befolkning mangler adgang til rent drikkevand og sikre sanitetsforhold. Samtidig spreder koleraepidemien sig som en steppebrand.

- Jeg så en dokumentar på CNN i en sen aftentime om den forfærdelige situation med skrækkelige tv-billeder af sultende børn, der nærmest kunne beskrives som levende lig. Det var hjerteskærende, forklarer Jerry Ritz.

- Jeg kontaktede næste dag vores landskontor for at høre hvordan vi kunne hjælpe og hvad en økonomisk donation på 100.000 kroner kunne gøre for befolkningen? Svaret var, at 40 børn kunne få mad i fem måneder. Det er noget helt konkret, som alle kan forholde sig til. Jeg foreslog bestyrelsen, at vi slog til med en sådan donation til de sultende børn i Yemen. Alle var med på idéen, og to dage efter var pengene sendt af sted, lyder det yderligere fra Jerry Ritz.

Soelberg

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede