25. februar 2020
Historiker og tidligere museumsleder på Hørsholm Egnsmuseum, Lisbet Hein, er bekymret over byggeplanerne i området, der tidligere har lagt jord til Hirschholm Slots køkkenhave. Foto Lars Skov
Historiker og tidligere museumsleder på Hørsholm Egnsmuseum, Lisbet Hein, er bekymret over byggeplanerne i området, der tidligere har lagt jord til Hirschholm Slots køkkenhave. Foto Lars Skov
Foto: Lars Skov
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Historiker bekymret over byggeprojekt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Historiker bekymret over byggeprojekt
Hørsholm - 07. september 2019 kl. 05:42
Af Lars Sandager Ramlow
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Tidligere museumsleder på Hørsholm Egnsmuseum, historikeren Lisbet Hein, er oprigtigt bekymret over Freja Ejendommes planer om at bygge etageejendomme i Hirschholms slots tidligere køkkenhave. Det siger hun i en kommentar til Frederiksborg Amts Avis.

arrow Læs også: Udvalgsformand: Der er INTET besluttet endnu

- Hørsholm har desværre ikke mange bevarede kulturhistoriske miljøer og bygninger. Men vi har en enestående perle i området omkring Hørsholm Kirke og de gule 1700-tals bygninger, der i sin tid udgjorde avlsgården til Hirschholm Slot samt godsets og slottets administrations- og domestikboliger, siger Lisbet Hein, der fortsætter:

- Heldigvis er de gamle bygninger fredet, men hvis de skal kunne opleves efter fortjeneste, er det vigtigt, at deres omgivelser ikke bliver forstyrret af »fremmed« byggeri.

Dertil kommer, at det område, der er omfattet af forslaget, i sig selv har en historie, der er interessant: Her lå nemlig køkkenhaven, der leverede frugt, grønt og blomster til det kongelige herskab på Hirschholm Slot. I slotsgartnerens regnskaber kan man se listerne over produktionen, der var imponerende i variation og omfang. Måske kunne den historie en gang formidles på stedet?

Den tidligere leder af egnsmuseet peger på, at det naturligvis er Frejas opgave at undersøge, hvordan Staten kan få mest muligt ud af salget af området, og skitsen skal måske ses som en prøveballon, vurderer hun.

- Så vidt jeg ved, vil et kommende boligbyggeri kræve ændringer i den nuværende lokalplan, og jeg tror og håber, at Hørsholm Kommune vil lade hensynet til områdets historiske betydning være afgørende, frem for at imødekomme Statens ønske om økonomisk gevinst, siger Lisbet Hein til Frederiksborg Amts Avis.

arrow Historisk område: Naboer raser mod byggeplaner
06. september 2019 kl. 15:24 Opdateret: kl. 15:25