11. maj 2021
Arbejderbevægelsens Erhvervsråd har konstateret, at tilflyttere til Hørsholm Kommune er dobbelt så rige som tilflyttere til Lolland Kommune.
Arbejderbevægelsens Erhvervsråd har konstateret, at tilflyttere til Hørsholm Kommune er dobbelt så rige som tilflyttere til Lolland Kommune.
Foto: Ian Milburn/spectrumblue - stock.adobe.com
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Her er kommunen de rige flytter til

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Her er kommunen de rige flytter til

Tilflyttere til denne kommune har hver især 200.000 kr. mere at lege med end dem der flytter til den 'fattigste'

Hørsholm - 03. maj 2021 kl. 14:30
Af Fred Jacobsen

Personerne, der i perioden mellem 1. kvartal 2020 og 1. kvartal 2021 flyttede til Hørsholm, havde en gennemsnitlig indkomst på 408.372 kroner efter skat. Det gør Hørsholm til den danske kommune med de rigeste tilflyttere.

Det fremgår af en analyse af flyttemønstre, som Arbejderbevægelsens Erhvervsråd (AE) har offentliggjort.

Ifølge analysen flyttede der i den nævnte periode 1430 personer til kommunen.

Ikke overraskende ligger otte af de ti kommuner med de rigeste tilflyttere i Nordsjælland. Kun Aarhus og Fanø kiler sig ind som nummer ni og ti.

Indkomst deler landet

Og ser man den anden vej, mod kommuner med tilflyttere med den laveste indkomst, så åbenbarer der sig en forskel på over 200.000.
Eller: En tilflytter i Hørsholm har omkring 200.000 kroner mere at gøre godt med i disponibel indkomst end en person, der er flyttet til Lolland Kommune, der ligger i bunden i AE-analysen.

Ifølge analytiker Sune Caspersen fra AE bekræfter det tendensen til, at de rige flytter til Nordsjælland, København og Aarhus, mens de knap så rige flytter til Lolland, Falster og til de mere sydlige og vestlige egne i Jylland.

Selvom Danmark har skrottet vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, arbejdes der på en model, så man frivilligt kan vælge dem. Kunne du finde på det?