27. september 2021
Annie Ritz Plambech fylder 70 år den 5. august. Foto: Axel Damhus
Annie Ritz Plambech fylder 70 år den 5. august. Foto: Axel Damhus
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Haven, maden og rejser fylder det meste

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Haven, maden og rejser fylder det meste

Annie Ritz Plambech, Hørsholm, fylder 70 år den 5. august

Hørsholm - 03. august 2021 kl. 14:30
Af Fred Jacobsen

Annie Ritz Plambech, Hørsholm, fylder 70 år torsdag den 5. august.

Reklame- og avisbranchen har i mange år nydt godt af den oprindelige Lyngbypiges virke. Hun blev udlært på reklamebureauet Hannil & Wichman og kom efter sin læretid til reklamebureauet Mogens Raffel, først som administrativ medarbejder indenfor medieplanlægning, hvor hun avancerede til mediechef.

I 1999 kom Annie Ritz til Politikens Lokalaviser, hvor hun i Green Club levende engagerede sig i læserarrangementer. Aktiviteter som teaterture, koncerter, rejser og andre kulturelle begivenheder passede fint sammen med hendes egne fritidsinteresser, hvor det kulturelle fylder særdeles meget.

Året efter skiftede hun til en ledig stilling i administrationen på ugeavisen Det Grønne Område, og den tidligere Lyngbypige følte, at hun omsider var kommet "hjem" med arbejdsplads i Politikens Lokalavisers bladhus på Gammel Lundtoftevej i Lyngby. Da administrationen for samtlige Politikens Lokalaviser senere blev samlet i Birkerød, flyttede hun med.

Bud efter Annie

Da hun fyldte 60 år besluttede Annie at gå på efterløn. Kun få uger efter afskedsreceptionen var der imidlertid bud efter hende igen, og hun var tilbage i sit gamle job. Nu som fast vikar på deltid. Det fortsatte frem til 2019, og det blev således til 20 år i bladhuset.

Siden 1994 har Annie været bosat i Hørsholm sammen med sin mand gennem 49 år, musik- og teaterproducenten Jerry Ritz. Sammen har de sønnen Oliver, der arbejder som skibsmægler i Dubai.

Annies store fritidsinteresse er udover haven, gastronomi og ferierejser til Italien og familiebesøg i Dubai og Canada. Golfkøllerne blev lagt på hylden, efter en alvorlig trafikulykke for nogle år tilbage.

Musik og teater fylder meget i hendes liv, og Annie Ritz er en flittig koncert- og teatergænger og aktiv i forskellige kulturelle foreninger.

I 2004 var hun sammen med veninden Karin Kofod med til at stifte foreningen Kulturforsyning, som bl.a. står for de årlige julekoncerter med Marie Carmen Koppel i Hørsholm Kirke.

Debatter og borgermøder

Annie Ritz er stærkt engageret i samfundsforhold, politik og deltager ofte i debatter og borgermøder for at få bedre indsigt i det lokale styre, ligesom hun har deltaget aktivt i forskellige borgergrupper, der har arbejdet for at børn og unge kan få nogle bedre forhold. Hun er frivillig i Blixen Klubben og har siden 2014 gennem Røde Kors sammen med sin mand været støtteperson for en enlig mor med to små drenge som er syrisk flygtning bosat i kommunen.

Fødselsdagen fejres med den nærmeste familie i Hørsholm og ikke mindst barnebarnet Ronja på næsten 3 år, som pt. gæster farmor og farfar i Danmark.

Stemmer du til kommunalvalget i år?