31. oktober 2020
Aquajogging har både individuel træning og holdøvelser, som er med til at styrke det sociale samvær. Foto: Lars Sandager Ramlow
gallery icon

Se billedserie

Aquajogging har både individuel træning og holdøvelser, som er med til at styrke det sociale samvær. Foto: Lars Sandager Ramlow
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Har du prøvet Aqua-jogging ?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Har du prøvet Aqua-jogging ?
Hørsholm - 06. oktober 2018 kl. 06:47
Af Lars Sandager Ramlow

Aquajogging er vægtløs styrketræning - og det er effektivt. Både hvis man har en skade, er gravid, vil tabe sig eller har brug for at bruge alle musklerne i kroppen. Derudover er aquajogging sagen, hvis man eksempelvis ønsker at løsne spændingerne i overkroppen. Det fortæller Helen Olsen, der har været instruktør i Hørsholm Svømmehal i nu 13 år i Frederiksborg Amts Avis lørdag.

- Aquajogging er fantastisk til opstramning af mave, bækkenbund og ryg. Træningen er konditionskrævende, men den er samtidig meget skånsom for leddene, der ikke får samme stødbelastning som eksempelvis ved løb på land. Derfor er aquajogging særligt velegnet til genoptræning og for gravide, men alle kan være med, understreger Helen Olsen.

En af deltagerne er 66-årige Lene Christiansen fra Hørsholm. Hun har gået til Aquajogging i 20 år - og hun har tænkt sig at fortsætte mange år endnu:

- Aquajogging er en hyggelig form for gymnastik, men det er ikke så hårdt som på land, fordi man er vægtløs i vandet. Jeg mærker en helt anden frihed, og det føles både naturligt og rart, når jeg laver øvelserne, hvor der er megen »leg«. Det er næsten som at være en fisk i vandet, og jeg føler mig nogle gange som et barn igen, fortæller Lene Christiansen til Frederiksborg Amts Avis.

Gennem årene har hun både lært instruktøren Helen Olsen og flere af sine holdkammerater godt at kende.

- Helen gør meget ud af, at det skal være hyggeligt at træne. Ved jule-tid har vi eksempelvis Lucia-optog, hvor vi svømmer rundt med stearinlys, mens vi synger Lucia-sangen. I det hele taget bliver højtiderne markeret på en sjov måde, og det giver også noget at snakke om. Flere på holdet mødes privat, så Aquajogging er i virkeligheden både motion og socialt samvær, påpeger Lene Christiansen.

Hun skynder sig at tilføje, at holdene bestemt ikke skal opfattes som lukkede »klubber«. Alle kan være med.

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis lørdag...

Bliver du påvirket af overgangen til vintertid?