22. juni 2021
Svend Erik Christiansen, tidligere socialdemokratisk borgmester i Fredensborg-Humlebæk og nu kommunalbestyrelsesmedlem i Hørsholm, fylder 75 år. Foto: Lars Dalbye
Svend Erik Christiansen, tidligere socialdemokratisk borgmester i Fredensborg-Humlebæk og nu kommunalbestyrelsesmedlem i Hørsholm, fylder 75 år. Foto: Lars Dalbye
Foto: Lars Dalby Nielsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Halvrund dag for garvet politiker

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Halvrund dag for garvet politiker

Kommunalpolitiker og tidligere S-borgmester Svend Erik Christiansen, Hørsholm, fylder 75 år

Hørsholm - 07. maj 2021 kl. 04:51

Socialdemokratiets borgmesterkandidat i Hørsholm og kommunalbestyrelsesmedlem, Svend Erik Christiansen, Hørsholm, kan fejre sin 75 år i dag fredag den 7. maj.

arrow Læs også: Socialdemokratiet vil kæmpe for boliger og biodiversitet

Han blev valgt til kommunalbestyrelsen for Socialdemokratiet i Hørsholm i 2017. Han er medlem af Økonomiudvalget og formand for Børne- og skoleudvalget i Hørsholm kommune og partiets gruppeformand.

Han har netop meddelt, at han til kommunalvalget i november opstiller som spids- og borgmesterkandidat for Socialdemokratiet.

35 år i kommunalpolitik

75 års fødselaren har været aktiv i lokalpolitik i 35 år, heraf ti år som borgmester.

Hans kommunalpolitiske karriere startede i 1986 i daværende Fredensborg-Humlebæk Kommunes byråd. I 1988 blev han valgt som borgmester i kommunen, en post han beholdt indtil1998.

Borgmesterperioden var bl.a. præget af massiv ungdomsarbejdsløshed, store byfornyelser, udbygning af daginstitutionskapaciteten, boligudbygning og kongelige begivenheder på Fredensborg Slot.

Fredensborg-Humlebæk Kommune var præget af en solid økonomi og en stor opbakning til kommunens udvikling.

I spidsen for profilplejehjem

Svend Erik Christiansen er endvidere formand for Københavns største plejehjem Hørgården på Amager, som er en selvejende institution.

Plejehjemmet er et såkaldt profilplejehjem med Sport og Leg i centrum. Han er endvidere også formand for organisationen, Selvejenetværket, der er en organisation med 17 selvejende plejehjem i København som medlemmer.

Børnehave-direktør

Ud over det politiske virke var han i en halv snes år direktør for Frie Børnehaver og Fritidshjem, der administrerede og servicerede 440 selvejende og private daginstitutioner rundt om i hele landet.

Han har været ansat som konsulent i Danmarks Lærerforening, været folkeskolelærer i en årrække, og er i øvrigt oprindelig uddannet boghandler. Fra Københavns Universitet er han desuden bachelor i samfundsfag.

Svend Erik Christiansen har altid prioriteret familie højt - i 45 år sammen med hustruen Ella, to børn og to børnebørn.

Efter at have mistet Ella, giftede han sig igen i 2018 med Kirsten. Tilsammen har de fem sammenbragte børn og ni børnebørn, så der er nok at se til.

Parret har boet i Hørsholm siden 2016.

arrow »Mobbe-ordning« fik igen politikere til at skændes
03. juni 2021 kl. 10:27 Opdateret: kl. 09:58
arrow Kommune dropper omstridt »mobbe«-ordning
18. maj 2021 kl. 05:49 Opdateret: kl. 12:50
arrow Arkæologen og kandidaten fylder halvrundt
08. maj 2021 kl. 07:39 Opdateret: kl. 16:48
Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstå du deres løn-utilfredshed?