2. december 2020
Rungsted Gymnasium er blevet så populær, at man har været nødsaget til at oprette venteliste og næste skoleår slår gymnasiet dørene op for flere elever end normalt. Billedet stammer fra den seneste første skoledag, hvor de nye 1. g?ere blev mødt med roser. Foto: Sophus Zarrs Soelberg
gallery icon

Se billedserie

Rungsted Gymnasium er blevet så populær, at man har været nødsaget til at oprette venteliste og næste skoleår slår gymnasiet dørene op for flere elever end normalt. Billedet stammer fra den seneste første skoledag, hvor de nye 1. g?ere blev mødt med roser. Foto: Sophus Zarrs Soelberg
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Gymnasium jubler over nye elever

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Gymnasium jubler over nye elever
Hørsholm - 22. maj 2020 kl. 09:33
Af Sophus Zarrs Soelberg

På Rungsted Gymnasium har de svært ved at få armene ned i disse dage. Når næste skoleår starter, bliver det nemlig med en hel klasse ekstra, og gymnasiet har været nødt til at oprette en venteliste til dem, der ikke er kommet ind.

Det fortæller Ruth Kirkegård, der er rektor på Rungsted Gymnasium.

- Vi er enormt glade for, at vi kan starte næste år med endnu flere elever, end vi har haft tidligere. Det er skønt, og det giver os en masse nye muligheder på skolen. Som det ser ud nu, optager vi omkring 280 elever, hvor vi sidste år optog omkring 250 elever. Det betyder, at vi starter med ti fyldte klasser i år, hvor vi sidste år havde ni klasser, lyder det fra Ruth Kirkegård, der tilføjer, at skolen har oprettet en venteliste.

De mange nye elever betyder desuden, at der bliver ansat nye lærere op mod næste skoleår, og de ansatte på gymnasiet arbejder lige nu på højtryk for at forberede skolen.

Lokal og global

Rektor Ruth Kirkegård forklarer blandt andet de mange nye elever med, at man har igangsat en række projekter, som styrker gymnasiets lokale forankring. Samtidig har Rungsted Gymnasium et globalt fokus, der blandt andet kommer til udtryk ved klasser, der bliver undervist på engelsk, ligesom elever bliver sendt ud i verden på studieophold.

Kombinationen af det lokale og det globale er muligvis med til at gøre Rungsted Gymnasium populært, forklarer Ruth Kirkegård.

- Vores globale linjer er stadig meget populære. Her har eleverne undervisning på engelsk og de bliver sendt ud i verden. Vi kan se, at der er mange af de unge mennesker, som gerne vil studere eller arbejde i udlandet senere i livet, og på Rungsted Gymnasium kan de få et fundament til det på en global linje. Ud over vores studieture sender vi også ekstra elever ud på frivillige studieophold, hvor eleverne blandt andet kan komme til New York, Frankrig eller New Zealand. Eleverne bor hos værtsfamilier, og der er ikke lærere med, så det er en måde at prøve at komme ud i verden på egen hånd. Det tror jeg, at man er begyndt at lægge mærke til derude. Det er et unikt tilbud, hvor man kan møde verden allerede som helt ung, forklarer Ruth Kirkegård og fortsætter:

- Vi har også startet nye samarbejder op med folkeskolerne i år. Vi har »Det rullende gymnasium«, hvor gymnasiets elever »ruller« ud og underviser 7. og 8. klasser i fransk og tysk, og vi har haft faglige workshops, hvor vi har inviteret elever fra 8. og 9. klasse op på gymnasiet, så de kunne prøve at være en dag hos os, siger hun og forklarer, at gymnasiets erhvervsøkonomi-hold har haft et samarbejde med Rungsted Ishockey Klub, hvor eleverne fik mulighed for at snuse til det virkelige erhvervsliv.

- Vi prøver at være lokale og globale på samme tid, og jeg tror, at det er vigtigt at være begge dele, opsummerer Ruth Kirkegård.

Mens man jubler i Hørsholm, ser situationen til dels anderledes ud i nabokommunen Rudersdal, hvor bland andet Nærum Gymnasium ligger. Nærum Gymnasium er nemlig et af de gymnasier, der bliver ramt af et nyt kapacitetsloft, som et flertal i Regionsrådet tidligere på året vedtog, og det betyder, at man i år opretter 13 klasser, selvom gymnasiet har kapacitet - og elevsøgning - til 14.

Det betyder, at flere elever ikke kommer på det gymnasium, de har ønsket. Ser man overordnet på optagelsen er det dog de fleste, der får deres vilje.

I hele Nordsjælland har i alt 2467 ud af 2627 ansøgere fået deres førsteprioritet i forhold til gymnasievalg opfyldt. Det svarer til, at 94 procent er kommet ind der, hvor de helst ville gå, mens blot seks procent er blevet henvist til et gymnasium længere nede på deres prioriteringsliste.

Det er frivilligt og gratis for den enkelte, når Danmark - formentlig snart - begynder at vaccinere befolkningen mod covid-19. Vil du vælge at blive vaccineret?