15. juli 2020
Anne og Thorkild Gruelund (K) er forargede over den måde, de bliver behandlet på af Hørsholm Kommune. De føler sig trynet, fordi kommunen vil ekspropriere en tinglyst vejret, parret har, og det gør det svært for dem at få øl i hanerne på værtshuset Hubertus, som de har drevet i snart 40 år.
gallery icon

Se billedserie

Anne og Thorkild Gruelund (K) er forargede over den måde, de bliver behandlet på af Hørsholm Kommune. De føler sig trynet, fordi kommunen vil ekspropriere en tinglyst vejret, parret har, og det gør det svært for dem at få øl i hanerne på værtshuset Hubertus, som de har drevet i snart 40 år.
Foto: Anna Törnqvist Jensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Gruelund slås med kommunen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Gruelund slås med kommunen
Hørsholm - 02. maj 2015 kl. 05:28
Af Anna Törnqvist Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I 39 år har Anne og Thorkild Gruelund (K) skænket øl på værtshuset Hubertus i Hovedgaden i Hørsholm, men det kan blive svært for parret at få øl i hanerne, når det nye varehus bliver bygget bag gågaden. Der bliver ikke samme plads til de lastbiler, der skal levere varer til værthuset og de to andre lejemål, som parret ejer. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

arrow Læs også: K-formand: Gruelund er gået for langt

- Det er jo meget enkelt. Uden øl, ingen værtshus, siger Thorkild Gruelund, der også er medlem af kommunalbestyrelsen.

Parret har en tinglyst vejret, der i dag gør det muligt for dem at få leveret øl til døren. Men når det nye byggeri står færdigt, skal der laves en gård bag værtshuset og en port, der ikke er høj nok til, at Carlsbergs lastbiler kan komme igennem. Alligevel har administrationen i Hørsholm Kommune afgjort, at kommunen vil omlægge vejen, så de høje lastbiler ikke kan komme frem til parrets ejendom.

- Jeg har jo altid tænkt, at vi havde denne her tinglyste vejret som en sikkerhed. Men den er jo fuldstændig ligegyldig nu. Jeg føler mig så trynet, siger Anne Gruelund.

Centerchef for Teknik i Hørsholm Kommune, Katrine Langer, bekræfter, at man kender til sagen.

Hun oplyser dog, at der ikke er tale om ekspropriation.

- Der er ikke tale om en ekspropriation, men en omlægning af en privat fællesvej, og det er helt i overeensstemmelse med den deklaration, der ligger (den tinglyste vejret, red.). siger Katrine Langer, som også mener, at kommunen har handlet korrekt.

- Vi mener, at vi som vejmyndighed har truffet en afgørelse på baggrund af en faglig og saglig vurdering af, hvad der skal ind gennem porten, siger Centerchefen.

arrow Viceborgmester kan få værtshus-sag til at eksplodere
05. december 2018 kl. 12:11 Opdateret: kl. 12:11
arrow Kommune anker sag om politikers øl-adgang
28. november 2018 kl. 05:01 Opdateret: kl. 18:14
arrow Politiker vinder over kommune i øl-strid
14. november 2018 kl. 05:15 Opdateret: kl. 16:16
Veganerpartiet stiller krav om, at der skal indføres vegetar/vegansk mad i institutioner. Er det en god idé?