19. september 2021
Kommunaldirektør i Hørsholm, Pernille Halberg Salamon. Foto: Lars Sandager Ramlow
Kommunaldirektør i Hørsholm, Pernille Halberg Salamon. Foto: Lars Sandager Ramlow
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Gruelund-sagen: Kommunaldirektør undskylder sprogbrug

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Gruelund-sagen: Kommunaldirektør undskylder sprogbrug
Hørsholm - 19. juni 2020 kl. 08:15
Af Lars Sandager Ramlow

Frederiksborg Amts Avis har fremført kritikken rejst i de to artikler her på SN.dk og i Frederiksborg Amts Avis for Hørsholms borgmester, Morten Slotved (K) og kommunaldirektør Pernille Halberg Salamon. Borgmesteren har ikke de store kommentarer:

arrow Læs også: Spidskandidat tegner logo for andet parti

- Jeg har svært ved at genkende det billede, der her bliver tegnet. Ud fra en samlet vurdering af sagen er det administrationens klare opfattelse, at Taksationskommissionens afgørelse bør ankes idet, det fortsat er vores vurdering, at Hørsholm Kommunes vejmyndigheds afgørelse er korrekt. Kommunalbestyrelsen har fulgt administrationens vurdering. Når vi som kommune skal forvalte borgerens skattekroner bedst muligt, så bør vi også indbringe en afgørelse, som vi mener kan få et andet udfald i en højere instans, lyder det kortfattet fra Morten Slotved.

Kommunaldirektøren tilslutter sig helt, men siger videre:

- I forbindelse med en aktindsigtsanmodning fandt administrationen en mailudveksling fra 2015 med en uacceptabel sprogbrug, hvor Thorkild Gruelund bliver omtalt på en uværdig måde. Jeg har givet Thorkild Gruelund en uforbeholden undskyldning på administrationens vegne - og den vil jeg gerne gentage. Det er uacceptabelt. Vi er en professionel organisation, og skal have en ordentlig kommunikation både med vores borgere, politikere, samarbejdspartnere og medarbejdere, understreger Pernille Halberg Salamon.

I samme åndedrager og med samme vægt i ordene siger hun også, at det imidlertid ikke ændrer på, at det er administrationens vurdering, at selve indholdet i kommunens afgørelse i vejsagen var og er korrekt.

- Sagen har senest været behandlet i Taksationskommissionen, og Kommunalbestyrelsen besluttede efterfølgende at anke sagen til Overtaksationskommissionen. I mellemtiden har Gruelund-parret og køber af ejendommen, der blandt andet huser fitness-centret, indgået en aftale. Sagen er derfor afsluttet med et forlig mellem de to private parter, lyder det fra kommunaldirektøren.

arrow Tidligere borgmester støtter Gruelund-par
19. juni 2020 kl. 05:52 Opdateret: kl. 22:13
arrow Gruelund-par giver slag til magteliten
18. juni 2020 kl. 19:52 Opdateret: kl. 09:30
arrow Politisk veteran danner nyt parti
14. maj 2020 kl. 17:28 Opdateret: kl. 17:34
Synes du, at kommunen er der for dig?