28. oktober 2020
Der er fernisering på soloudstillingen »Det er bare kunst« af Martin Pop torsdag den 6. august klokken 16.00 på My Beautiful Gallery ved Rungsted Kyst Station. Der skulle eftersigende være gratis bobler til alle besøgende. Pressefoto
gallery icon

Se billedserie

Der er fernisering på soloudstillingen »Det er bare kunst« af Martin Pop torsdag den 6. august klokken 16.00 på My Beautiful Gallery ved Rungsted Kyst Station. Der skulle eftersigende være gratis bobler til alle besøgende. Pressefoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Galleri slår dørene op: »Det er bare kunst«

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Galleri slår dørene op: »Det er bare kunst«
Hørsholm - 03. august 2020 kl. 17:10

I lokalerne ved Rungsted Kyst Station, hvor My Beautiful Gallery har til huse, begynder der snart igen at ske ting og sager.

Torsdag tyvstarter galleriet sæsonen, når der inviteres til åben fernisering på soloudstillingen »Det er bare kunst« af Martin Pop.

Som optakt til udstillingen har den ene af galleriets to ejere, Torsten Leschly, været på besøg hos Martin Pop, hvor de to har talt om den kommende udstilling.

Da Torsten Leschly fanger Martin Pop, er han ved at slå græs.

- Jeg skulle lige være færdig, før det begynder at regne, siger han.

- Nå men, nu kan børnene så nå frem til sandkassen igen, konstaterer galleristen, og kunstneren kigger op.

- Nah. De bruger den ikke så meget længere. De er 20 og 23.

På den overdækkede terrasse, efter en slurk af kaffen, begynder interviewet, de to har aftalt.

- Du er født i Gentofte 1964, og der er du tilbage nu. Nu er du billedkunstner. Hvad skete der efter skolen, hvad studerede du, spørger galleristen.

- Jeg er autodidakt, siger kunstneren med et smil, inden han fortsætter:

- Jeg fik forskellige jobs. Først assistent i skattevæsenet. Så sælger i Politikens Hus, tro det eller lad være. Men der lærte jeg mig samtidigt at lave sats til computere. Det var nyt dengang, og det gik fint, så jeg besluttede at starte op som selvstændig. Jeg lavede formatering af magasiner og andet grafisk arbejde. Rigtig fint, rigtig længe. Men jeg kunne ikke lade være med at påtage mig mere og mere ansvar og arbejde, indtil det blev for meget.

- Hvordan kommer billedkunsten så ind, spørger galleristen.

- Jeg havde malet hele tiden. Så længe jeg kan huske. jeg valgte så at prioritere det 100 procent fra da af. Jeg eksperimenterede med kombinationer af klassisk teknik og de seneste digitale teknikker. Men udstillingen på My Beautiful Gallery er speciel for mig, fordi alle værkerne er den rene klassiske teknik jeg bygger det andet ovenpå - der er ikke brugt nogen digitale værktøjer. Bare maling på lærred, helt rent, forklarer kunstneren.

- Jeg er ikke lige stødt ind i nogen af dine billeder, som ikke har en kvinde som motiv. Hvorfor det, spørger galleristen på terrassen i Gentofte.

-Jeg har altså også lavet nogle med strudse. Og mænd, griner kunstneren, som medgiver, at resultatet ikke vart videre vellykket.

- Jeg tror, det er fordi jeg går efter skønhed. Hvorfor opfattes noget som smukt, spørger kunstneren, og spørgsmålet hænger for en stund i luften.

Der er fernisering på soloudstillingen »Det er bare kunst« af Martin Pop torsdag den 6. august klokken 16.00 på My Beautiful Gallery ved Rungsted Kyst Station. Der skulle eftersigende være gratis bobler til alle besøgende.

soelberg

Bliver du påvirket af overgangen til vintertid?