22. juni 2021
Priscilla Mouritzen med helt nye værker, som viser flere teknikker og brændingsmetoder.
gallery icon

Se billedserie

Priscilla Mouritzen med helt nye værker, som viser flere teknikker og brændingsmetoder.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fuglsanghus gør klar til genåbning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fuglsanghus gør klar til genåbning

I Fuglsanghus kommer der snart en ny udstilling op, hvis smitten ellers bliver nede.

Opdateret 19. maj 2021 kl. 10:46
Hørsholm - 17. maj 2021 kl. 06:35

Hos Hørsholm Kunstforening er man ved at varme op til at invitere kunstinteresserede indenfor til en ny udstilling.

arrow Læs også: Genåbning: Klar til årets første koncert i aften

Det sker forhåbentlig lørdag den 22. maj fra klokken 14.00 til 16.00, hvor der ifølge planen skal afholdes fernisering på en udstilling med Priscilla Mouritzen, der er keramiker og tekstilkunstner Vibeke Lindhardt.

Til udstillingen i Fuglsanghus kommer Priscilla Mouritzen med helt nye værker, som viser flere teknikker og brændingsmetoder.

Grafisk dekoreret porcelæn, sort på hvid porcelæn, brændt i el-ovn i værkstedet på Vejlesøvej i Holte. Runde former, begittet i jordfarver, brændt i flere timer i en blanding af trækul og savsmuld i en lukket beholder. Desuden en gruppe porcelænsvaser og skåle formet i hånden og brændt til knap 1300 grader i en af de specielle træfyrede ovne på »Guldagergaard International Ceramic Research Center« i Skælskør.

Vibeke Lindhardt viser fortrinsvis værker i papir og broderier på papir, hvor en del er i meget store formater, men hun medbringer også mindre arbejder. Hendes foretrukne materiale er håndlavet papir fra hele verden, særligt fra Bhutan og Japan, som hun bearbejder, så det får nærmest tekstil karakter.

Ud over arbejdet med broderi og papir har Vibeke Lindhardt gennem årene lavet mange kirketekstiler, senest til Østervangkirken i Glostrup i 2020, og under udstillingen vil der blive vist et slideshow, der viser processen fra skitsestadiet til det færdige vævede arbejde.

Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstå du deres løn-utilfredshed?