13. april 2021
Vatpinden er stadig lige lang, men fra på mandag tages en ny testmetode i brug i kviktestcentret på Aktivitetscentret Selmersbo, hvor podningen kun skal ske to til fire centimeter oppe i hvert næsebor for at fange coronavirus. Pressefoto
gallery icon

Se billedserie

Vatpinden er stadig lige lang, men fra på mandag tages en ny testmetode i brug i kviktestcentret på Aktivitetscentret Selmersbo, hvor podningen kun skal ske to til fire centimeter oppe i hvert næsebor for at fange coronavirus. Pressefoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Frygter du også næsetesten: Nu har lokalt testcenter godt nyt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Frygter du også næsetesten: Nu har lokalt testcenter godt nyt

Det nye kviktestcenter i Hørsholm udskifter mandag morgen den omstridte kviktest med ny metode, hvor vatpinden kun skal få centimeter ind i næsen

Opdateret 05. marts 2021 kl. 14:13
Hørsholm - 05. marts 2021 kl. 13:45
Af Morten Timm

Er du en af dem, der har haft det svært ved at håndtere at få raget den lange vatpind et godt stykke op i næsen, når du skulle kviktestet, kan du ånde lettet op.

arrow Læs også: Borgmester har fået nok: Lad os selv håndtere skoleåbning

For på mandag den 8. marts er der premiere på den nye og mere skånsomme podepind, der kun skal 2-4 cm ind i hvert næsebor for fuldføre covid-19 testen.

Det gælder også i det nyåbnede faste kviktestcenter på Aktivitetscentret Selmersbo på Selmersvej i Hørsholm, som Copenhagen Medical A/S driver og havde første åbningsdag i onsdags den 3. marts.

Halvt så langt

Den nye testmetode, der tages i brug fra mandag morgen kl. 8, afløser den hidtidige kviktest, der altså skulle dobbelt så langt ind i næsen for at afsløre corona.

"Vi ved, at kvik-testen i næsesvælget har afholdt en del mennesker fra at lade sig kvikteste. Den forhindring forsvinder forhåbentlig nu med den nye test, der kun skal mellem to og fire centimeter ind i begge næsebor," oplyser direktør Jeppe Handwerk fra Copenhagen Medical A/S.

En mere skånsom hurtigtest til at afsløre corona tages fra mandag i brug på Copgenhagen Medicals testcentre. I Hørsholm på Aktivitetscentret Selmersbo, hvor du kan få en kviktest fra kl. 8-20 alle ugens dage.

Ser frem til flere test

Virksomheden der er hyret af Region Hovedstaden til at drive kviktestcenter i alle kommuner, modtaget i titusindvis af de nye tests fra sin sydkoreanske leverandør SD Biosensor.

"I takt med at samfundet åbner mere og mere op, har myndighederne lagt en strategi for øget testning. Med den nye test ser vi frem til at flere danskere vil lade sig teste og på den måde være med til at bryde smittekæder," udtaler Jeppe Handwerk videre.

Det nye kviktestcenter i Aktivitetscentret Selmersbo på Selmersvej 13 i Hørsholm holder åbent hver dag fra kl. 8.00-20.

arrow Markant fald i coronasmitten
09. marts 2021 kl. 17:30 Opdateret: kl. 16:45
arrow Så højt ligger Hørsholm med antal vaccinationer
04. marts 2021 kl. 15:18 Opdateret: kl. 17:44
Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?