21. april 2019
Fra venstre ses Annette Wiencken (V), Henrik Klitgaard (R), borgmester Morten Slotved (K) og Svend Erik Christiansen (S), som for få dage siden underskrev budgetaftalen 2019-2022.Foto: Kenn Thomsen
gallery icon

Se billedserie

Fra venstre ses Annette Wiencken (V), Henrik Klitgaard (R), borgmester Morten Slotved (K) og Svend Erik Christiansen (S), som for få dage siden underskrev budgetaftalen 2019-2022.Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fronterne trukket op under budgetsnak

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fronterne trukket op under budgetsnak
Hørsholm - 10. oktober 2018 kl. 06:04
Af Anna Törnqvist Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Da kommunalbestyrelsen i Hørsholm mandag aften skulle vedtage budgettet for 2019 til 2022, lagde partierne bag budgetforliget (Konservative, Venstre, Socialdemokratiet og Radikale Venstre, red.) ikke skjul på, at kommunen skal spare mange penge de kommende år.

- Det er en sparerunde, vi står med i hånden. Det har ganske enkelt været nødvendigt for at fastholde sammenhæng i økonomien. Nedskæringer i den størrelsesorden kan ikke gennemføres uden, at borgere og brugere kommer til at mærke det. Når det er sagt, så ligger vores serviceydelser på et okay niveau, så vi kan fortsat godt være det bekendt, sagde borgmester Morten Slotved (K), mens Venstres gruppeformand Annette Wiencken supplerede:

- Det er faktisk et trist budget i år. Trist fordi flere på voksenhandicapområdet har brug for mere hjælp. Trist fordi flere Hørsholmere har været på sygehuset. Trist fordi økonomien bliver presset. Men eftersom de ekstraudgifter, som Hørsholm har måttet bære, går til vores allersvageste borgere, har vi i Venstre valgt at gå med og tage ansvar. For overordnet set har vi forsøgt at skærme besparelser på de varme hænder, fortsat investere i børn og unge og ikke mindst forsøgt at arbejde smartere.

Det er særligt stigende udgifter på voksenhandicapområdet og den såkaldte kommunale medfinansiering, hvor kommunerne betaler et beløb for de af kommunens ældre, der har været indlagt, der er skyld i, at kommunen nu må svinge sparekniven og finde besparelser for omkring 30 millioner kroner. Men både Liberal Alliance og Dansk Folkeparti, der har fremlagt hver deres budgetforslag, understregede under debatten i kommunalbestyrelsen mandag aften, at der findes alternativer til budgetforliget.

- Dansk Folkeparti havde en klar ambition om at være med i budgetforliget, men i løbet af budgetprocessen viste det sig desværre helt umuligt at finde den nødvendige politiske vilje fra flertalspartierne til at søge de kompromisser, der i tilstrækkelig grad kunne have holdt hånden under børne, skole- og ældreområdet, sagde Glen Madsen (DF) og fortsatte:

- Det er simpelthen en hån, når der år efter år fortsat skæres på vores forældre og bedsteforældres generation. Og bemærkninger om, at »jamen de kommer jo på en årlig skovtur« - underforstået, at de får skam rimeligt, er tæt på det mest usympatiske, jeg overhovedet kan forestille mig. Der er nemlig rig mulighed for at konvertere kolde hænder til varme ditto, hvis den politiske vilje ellers var til stede.

Liberal Alliances Jakob Nybo lagde vægt på, at han i sit budgetforslag havde fundet plads til skattelettelser.

- . Liberal Alliance har en ambition om at frigøre midler til mere velfærd, en oplevet højere service for vores borgere samt en skattelettelse. Jeg må konstatere, at der i år ikke var samme vilje og ambition omkring bordet i budgetprocessen. LA har fremlagt et realistisk, ambitiøst budgetforslag, sagde Jakob Nybo, hvis budgetforslag indeholder skattelettelser på 0,7 procent.

- Dermed kan Hørsholm Kommune sænke udskrivningsprocenten fra de nuværende 23,2 procent til 22,5 procent og dermed få Danmarks laveste udskrivningsprocent sammen med Rudersdal Kommune.

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis onsdag.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede