16. juni 2021
Nadja Maria Hageskov ønsker ro om biograffunktionen i Kulturhus Trommen. Foto: Peter Mailand
Nadja Maria Hageskov ønsker ro om biograffunktionen i Kulturhus Trommen. Foto: Peter Mailand
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Formand: Giv nu vores biograf lidt ro

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Formand: Giv nu vores biograf lidt ro

Biografen i Trommen gav mandag aften anledning til en langtrukken »actionscene« i kommunalbestyrelsen, der i godt en time diskuterede et forslag fra V og LA. Formanden for Sports- Fritid- og Kulturudvalget ærgrer sig.

Hørsholm - 02. december 2020 kl. 05:57
Af Lars Sandager Ramlow

Kan en status-rapport med nøgletal for biografen i Trommen sendes til afstemning, eller er det et orienteringspunkt, hvor fakta blot godkendes?

arrow Læs også: Må stoppe fantastisk sæson - men stort forår i vente

Dette spørgsmål brugte kommunalbestyrelsen over en time på at diskutere på sit møde mandag aften, og det fik formanden for Sports- Fritid- og Kulturudvalget, Nadja Maria Hageskov på banen. Til Frederiksborg Amts Avis uddybede hun efterfølgende:

- Jeg har stor respekt for, at oppositionen i Hørsholm markerer sig. Det skal den, men jeg er ærgerlig over, at Venstre, Liberal Alliance og til dels også Dansk Folkeparti bruger enhver given lejlighed til at markere deres utilfredshed med biograffunktionen i vores dejlige kulturhus, der er så meget andet end bare biografen og Trommen. Vores kulturhus lægger også vægge til biblioteket, spisesteder samt mødelokaler, og det er et opholdssted for mange mennesker, der sidder og hygger sig. Og så giver de fleksible sale altså mulighed for, at skoler kan se film på stedet, hvor vi også tilbyder seniorbio.

Nadja Maria Hageskov fortsætter:

Meget negativt

- Og i Kulturhuset arbejder ansatte og frivillige, og det hele bliver meget negativt, når oppositionen med Venstre i front slår løs på biografen. Det er fint at være uenige, men det fine i sidste valgperiode var, at der i perioder også var arbejdsro.

Formanden for Sports- Fritid- og Kulturudvalget peger i den forbindelse på, at hele kulturområdet er med i budgettet, og det vil give partierne en god anledning til at skabe en ny kulturpolitik i Hørsholm.

Det sidste ser Venstres spidskandidat ved det kommende kommunalvalg, Ann Lindhardt, frem til. Til diskussionen om arbejdsro siger hun dog:

Rum for noget nyt

- Hver gang jeg kan se, at der bliver ødslet med borgernes skattekroner til tilbud som den kommercielle biograf, hvor der ikke er gæster, så kommer jeg til at italesætte det. Jeg er borgerlig, og i mine øjne er det ikke en kommunal kerneopgave at drive den kommercielle del af biografen. Den del skal private foretagender varetage. Derudover mener jeg, at salene i vores dejlige kulturhus kan udnyttes bedre, hvis de ikke står tomme som biograf. Jeg vil gerne inddrage endnu flere foreninger og frivillige, så vi måske kan få skabt nogle andre og nye tilbud - eksempelvis til kommunens unge og ældre. Tomme biografsale skubber andre muligheder ud. Det, tror jeg, at alle der kommer i kulturhuset sagtens kan se. Jeg tror faktisk, mange er enige, påpeger Ann Lindhardt.

Til det siger Nadja Maria Hageskov:

- Jeg hilser det velkommen, når Venstre siger, at mange andre vil bruge kulturhuset, og jeg ser frem til at høre fra Venstre, hvilke foreninger og brugere, der har henvendt sig til partiet. De er selvfølgelig velkomne til også at kontakte Kultur- og Fritidsafdelingen i kommunen, lyder det fra udvalgsformanden.

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis onsdag...

arrow Corona-reaktion: Rum til nytænkning
07. december 2020 kl. 15:45 Opdateret: kl. 15:55
arrow Se video: Sådan er juletræet aldrig blevet tændt før
29. november 2020 kl. 10:00 Opdateret: kl. 10:11
arrow Kæmpenavn til Trommen: Koncertbrag på den intime måde
19. november 2020 kl. 15:55 Opdateret: kl. 15:13
Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?