23. januar 2021
I sidste uge lød opfordringen på at holde sine børn hjemme fra daginstitution. Nu indføres der begrænset åbningstider og nødpasning i morgen samt eftermiddagstimerne.
I sidste uge lød opfordringen på at holde sine børn hjemme fra daginstitution. Nu indføres der begrænset åbningstider og nødpasning i morgen samt eftermiddagstimerne.
Foto: Arkivfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Forældre rammes af nødpasning og begrænset åbningstid

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Forældre rammes af nødpasning og begrænset åbningstid

Nye coronarestriktioner får Hørsholm Kommune til nu at ændre på mulighederne for børnepasning

Hørsholm - 11. januar 2021 kl. 11:41
Af Morten Timm

Forældre til børn i Hørsholms daginstitutioner må fra i dag indstille sig på begrænsede åbningstider. Konkret betyder det, at de kommunale vuggestuer og børnehaver kun vil have åbent fra klokken 8 til 15.

arrow Læs også: DEBAT: Appel til kommunen - forældre skal arbejde

I ydertimerne om morgenen og eftermiddagen iværksættes en nødpasning alene for de forældre, der som varetager kritiske funktioner i den offentlige eller private sektor eller de forældre, som på trods af myndighedernes opfordring om at holde sine børn hjemme, ikke har andre pasningsmuligheder.

Det meddeler centerchef Hanna Bohn Vinkel og Line Rovelt, souschef og leder af dagtilbudsområdet i Hørsholm, i et forældrebrev.

Skal sikre nok personale

Udmeldingen om begrænses åbningstid kommer som en konsekvens af de seneste coronarestriktioner på, som Børne- og undervisningsministeriet meldte ud 8. januar, herunder med opfordring til at holde sine børn hjemme, hvis det er muligt.

Med de nye restriktioner skal daginstitutionerne nu organiseres med afsæt i den enkelte stue som ramme for børn og medarbejdere for at begrænse risikoen for spredning af smitte mest muligt.

"For at sikre tilstrækkeligt personale til at opretholde stuen som den ramme, er det nødvendigt at med en nødåbning og dermed en begrænset åbningstid," oplyser Hanne Bohn Vinkel og Line Rovelt videre.

Nødpasningen i morgen- og eftermiddagstimerne følger den enkelte daginstitutions normale åbningstid.

Behov for tilmelding

Af hensyn til planlægningen beder Hørsholm Kommune samtidig alle forældre angive deres pasningsbehov mellem kl. 8 og 15 på Tabulex eller Aula, (hvis institutionen har taget Aula i brug).

De forældre, som har behov for nødpasning skal kontakte deres respektive leder på mail og lave aftaler.

arrow Appel til forældre: Hold jeres børn hjemme
04. januar 2021 kl. 09:58 Opdateret: kl. 12:07
Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?