25. oktober 2021
HUI's talentchef Tom Jensen tror og håber på, at HUI rykker en tak op næste gang DBU skal rangere talentarbejdet i fodboldklubberne. Foto: Privat
HUI's talentchef Tom Jensen tror og håber på, at HUI rykker en tak op næste gang DBU skal rangere talentarbejdet i fodboldklubberne. Foto: Privat
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fodboldklub fortsætter rejse mod stjernerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fodboldklub fortsætter rejse mod stjernerne

Fodboldafdelingen fastholder 1½ DBU-stjerner og går næste gang efter en opgradering.

Hørsholm - 06. juni 2021 kl. 07:14
Af Fred Jacobsen

I HUI Fodbold er de næste år klar til at tage det et nyt ryk opad i talentarbejdet. Der er bare lige nogle forhold, der skal på plads først, så den lokale fodboldklub kan nå målet: At kunne byde på divisionsfodbold for sine U17- og U19-spillere.

arrow Læs også: Nyt æresmedlem: Kæmpestor HUI'er

"Næste gang har vi mere at byde på, så der kommer slaget til at stå," lyder det fra talentchef i HUI, Tom Jensen.

Sidste år fik klubben et mærkbart skulderklap, da Dansk Boldspil Union (DBU) tildelte HUI en halv stjerne ekstra i licensrangeringen over klubbernes talentarbejde. HUI gik fra fra 1 til 1½ stjerne, som klubben har fastholdt i år.

"Det er helt efter planen, at vi forstætter med 1½ stjerne. Næste gang vi søger, går vi efter to," siger Tom Jensen.

I en ny familie

Hvis den sidste halve stjerne kommer i hus, rykker HUI op i en ny klasse i DBU's rangering og kommer i en ny 'familie' med hæderkronede klubber som B 93, AB, FC Helsingør og HIK.
Det betyder så også, at HUI kommer til at kunne deltage i U 17- og U-19 divisionerne, der ligger lige under ligaerne, hvor det fortrinsvis er superligaklubbernes og de bedste 1. divisionsklubbers talenter der huserer.

Mere end fodbold

Det er ifølge Tom Jensen meget andet end selve arbejdet på træningsbanen, der afgør, om man får den ekstra halve eller hele stjerne.

"DBU stiller krav om infrastruktur og baner, som jeg håber vi kan imødekomme ved næste ansøgning - og fortælle, at kravene er ved at være opfyldt," oplyser talentchefen.

Infrastruktur dækker over klubhus med eksempelvis kontor, behandlerrum og rum til lektielæsning, og kravene til baner skærpes med såkaldte tredje generations kunstgræsbaner. Klubhusprojektet er godkendt, og første spadestik tages i november 2021.

"Vores baner er for tiden ikke tredje generations baner. Det ser vi frem til kan løses ved at omlægge opvisningsbanen i idrætsparken til en nyere og forventer, at en forundersøgelse sættes i gang i nær fremtid," fortæller Tom Jensen.

Han oplyser desuden, at der er gjort mange fremskridt i talentmiljøet, for eksempel er staben blevet opgraderet med ansættelse af en mental træner.

Oprykning må vente

Kravene, der skal til for at nå ambitionen om at rykke op på DBU's rangliste, koster noget. Alene derfor er det ifølge Tom Jensen vigtigt at rykke, fordi en bedre placering også kan tiltrække flere og bedre sponsorer.

Sideløbende med, at alt indtil videre kører efter HUI's 2025-plan, nyder også seniorerne godt af talentarbejdet. Også selv om ønsket om at rykke førsteholdet op fra Sjællandsserien formentlig glippede i denne sæson - sæsonen efter oprykning til selvsamme række.

"Holdet er meget ungt med egenproducerede talenter fra U 17 og 19 blandet med nogle mere erfarne spillere. Vi var tæt på og håber det sker næste år," siger en optimistisk talentchef i HUI.

arrow Sommerbold: Flere klubhold klar til DM i sandet
10. juni 2021 kl. 15:52 Opdateret: kl. 17:00
arrow Selvstændig og cykelglad viceborgmester fylder rundt
25. maj 2021 kl. 16:18 Opdateret: kl. 13:44
Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?