22. oktober 2021
Det gamle rådhus på Ådalsparkvej 2 kommer i brug igen den 16. november - som valgsted i stedet for Vallerødskolen, der gennemgår en omfattende renovering for PDB.
Det gamle rådhus på Ådalsparkvej 2 kommer i brug igen den 16. november - som valgsted i stedet for Vallerødskolen, der gennemgår en omfattende renovering for PDB.
Foto: Morten Timm
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Flytter valgsted til det forladte og skimmelsvamphærgede gamle rådhus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Flytter valgsted til det forladte og skimmelsvamphærgede gamle rådhus

Vallerødskolen kan på grund af PCB-renovering ikke være valgsted, men det er ifølge Hørsholm Kommune risikofrit at have valgsted i det gamle rådhus på Ådalsparkvej

Hørsholm - 01. september 2021 kl. 14:00
Af Fred Jacobsen

Em enig kommunalbestyrelse har besluttet at flytte det normale valgsted på Vallerødskolen til det gamle rådhus på Ådalsparkvej 2, når der kaldes til stemmeurnerne den 16. november.

Skolen gennemgår en omfattende PCB-renovering og kan derfor ikke bruges som valgsted.

Men det kan kan det skimmelsvampshærgede tidligere rådhus til gengæld. Og det kommer til at foregå i det lokale, hvor Borgerservice tidligere holdt til.

arrow Læs også: DEBAT: Familiepolitik er langt mere end gode institutioner
Ingen risiko

Der er ingen risiko for, at hverken vælgere, tilforordnede eller andet personale, der er til stede i forbindelse med valghandlingen, bliver udsat for skimmelsvamp, forsikrer kommunens administration.

Af sagsfremstillingen til mandagens kommunalbestyrelsesmødet fremgår det, at de lokaler, der skal bruges som afstemningssted, ligger inden i bygningen, hvor der ikke er konstateret forekomster af skimmel.

Rådhuset blev rømmet

"Det vurderes på den baggrund, at der ikke er nogen sundhedsmæssig risiko for hverken tilforordnede, administrativt personale eller vælgere ved at anvende Ådalsparkvej som afstemningssted ved kommunal- og regionsrådsvalget," hedder det i blandt andet.

Rådhuset flyttede sidste år til lejede lokaler i Slotsmarken, fordi der blev konstateret skimmelsvamp i bygningen.

Svamp i betonsøjler

Skimmel er ifølge sagsfremstillingen lokaliseret til betonsøjler i facaderne på grund af kondens, men ikke andre steder end facaderne. Der er for eksempel ikke fundet skimmelsvamp i gipsvægbeklædningen på ydervæggene.

arrow DEBAT: Glem ikke skolernes fysiske rammer
22. september 2021 kl. 05:19 Opdateret: kl. 20:32
Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?