5. december 2020
Hørsholm Kommune har nu sagt ja til at lade børn fra udrejsecenter Sjælsmark gå i skole i Hørsholm. Foto: Lars Sandager Ramlow
gallery icon

Se billedserie

Hørsholm Kommune har nu sagt ja til at lade børn fra udrejsecenter Sjælsmark gå i skole i Hørsholm. Foto: Lars Sandager Ramlow
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Flygtningebørn fra Udrejsecenter skal ind i lokale skoler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Flygtningebørn fra Udrejsecenter skal ind i lokale skoler
Hørsholm - 07. september 2018 kl. 06:26
Af Anna Törnqvist Jensen

Fremover får enkelte skoleklasser på Hørsholms skoler selskab af en ny elev: et barn fra Udrejsecenter Sjælsmark. Børne- og Skoleudvalget har nemlig sagt ja til at tage imod børn fra udrejsecentret, så de kan gå i skole i Hørsholm.

- Vores skoleledere mener bestemt, de kan rumme det og løfte den opgave, og så mener vi også, vi har en forpligtigelse over for de børn, fortæller Annette Wiencken (V), der er konstitueret formand for Børne- og Skoleudvalget.

Ifølge Annette Wiencken vil der formentlig blive placeret et barn på hver af Hørsholms fire folkeskoler.

Ifølge udvalgsformanden var det dog ikke helt uden betænkeligheder, at udvalget sagde ja til at tage imod børnene fra Udrejsecenter Sjælsmark. Da udvalget blev klogere på børnene, herskede der dog ingen tvivl.

- Det drejer sig om børn, som i forvejen har gået i danske skoler og taler sproget, og som tilfældigvis er endt i vores kommune, fordi de er blevet udvist og nu bor på Udrejsecenter Sjælsmark, hvor de venter på at rejse hjem. De kan altså være kommet fra en lille kommuneskole på Als, eller være født her i Danmark. Når vores skoleledere samtidig siger, at de sagtens kan rumme den opgave, så er det bare med at komme i gang.

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis fredag.

Det er frivilligt og gratis for den enkelte, når Danmark - formentlig snart - begynder at vaccinere befolkningen mod covid-19. Vil du vælge at blive vaccineret?