21. juli 2019
- Ruterne skal lokke lokale borgere, nytilflyttere og besøgende ud og opleve både kendte og mindre kendte steder i vores by ? fra store og velkendte seværdigheder, som Hørsholm Kirke, til mindre kendte som eksempelvis stenalderbopladsen ved Usserød Å, fortæller Jan Klit (K), der er formand for Miljø- og Planlægningsudvalget i Hørsholm Kommune. Pressefoto
- Ruterne skal lokke lokale borgere, nytilflyttere og besøgende ud og opleve både kendte og mindre kendte steder i vores by ? fra store og velkendte seværdigheder, som Hørsholm Kirke, til mindre kendte som eksempelvis stenalderbopladsen ved Usserød Å, fortæller Jan Klit (K), der er formand for Miljø- og Planlægningsudvalget i Hørsholm Kommune. Pressefoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Find gys og lokalhistorie på nye stier

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Find gys og lokalhistorie på nye stier
Hørsholm - 11. marts 2019 kl. 07:54
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Hele fire nye afmærkede ruter kommer til at udspringe fra samme sted i den kommende PH Park.

De fire ruter vil forløbe som blade på en firkløver rundt i det Hørsholmske landskab og tilbage til PH Park. Stierne bliver tematiserede og vil forbinde steder af særlig interesse. Kløverstierne består af en grøn rute på to og en halv kilometer, en blå på fem kilometer, en rød på syv og en halv kilometer og en lang sort rute på hele 21 kilometer.

- Ruterne skal lokke lokale borgere, nytilflyttere og besøgende ud og opleve både kendte og mindre kendte steder i vores by - fra store og velkendte seværdigheder, som Hørsholm Kirke, til mindre kendte som eksempelvis stenalderbopladsen ved Usserød Å, fortæller Jan Klit (K), der er formand for Miljø- og Planlægningsudvalget i Hørsholm Kommune.

På Kløverstierne kan man få motion, frisk luft og oplevelser på én og samme tid. Ruterne er både for gående, løbere og cyklister. Den grønne rute kan for eksempel lokke familier med små børn ud i det fri, og den rute sorte rute er til den garvede vandrer eller måske løberen, der vil prøve kræfter med en halvmaraton.

På den røde rute, der er syv og en halv kilometer lang, kan man ud over frisk luft og motion få sig et ordentligt gys.

Hørsholmforfatteren Tobias Stenbæk Bro, der netop har udgivet sin anmelderroste debutroman Væddernemændenes Nat, har skrevet en gysernovelle til ruten, og fortællingen er ikke for sarte sjæle.

Historien tager udgangspunkt i Usserød og kommer til at kunne høres som lydbog, mens man går ruten. Fire steder på ruten henter man en bid af historien ved hjælp af QR koder, som kan scannes med en smartphone.

Lydbogen er indtalt af skuespiller Preben Harris, der er kendt fra blandet andet Matador, og både han og forfatteren er garvede lokale vandrere.

- Det glæder os at kunne tilbyde kombinationen af en tur i det fri med en spændende og anderledes litteraturoplevelse. Jeg fik selv lidt af et gys, fortæller Jan Klit.

Stierne indvies af Udvalgsformand Jan Klit den 20. april klokken 10.00. Der vil være lidt forplejning, inden Dansk Vandrelaug arrangerer ture med vejledere på alle fire ruter, og tør man lytte til gyseren, kan man følges rundt med forfatteren selv.

Ruternes forløb og indhold er tilrettelagt i tæt samarbejde med lokale foreninger, borgere og Museum Nordsjælland.

Kløverstierne er et landsdækkende koncept, der er udviklet af Friluftsrådet, Danmarks Idrætsforbund, Danske Gymnastik- og Idrætsforeninger, Dansk Firmaidrætsforbund og Nordea-fonden. Den røde og sorte rute er etableret i samarbejde med Naturstyrelsen og forløber gennem de skønne arealer i Rungsted Hegn, Folehave Skov og Slotshaven ved Hørsholm Kirke.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede