21. februar 2020
Festligt er det, når nye medlemmer bliver døbt med en tur i Øresund. Foto: Jesper Alstrøm
gallery icon

Se billedserie

Festligt er det, når nye medlemmer bliver døbt med en tur i Øresund. Foto: Jesper Alstrøm
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Festlig start på badesæsonen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Festlig start på badesæsonen
Hørsholm - 07. oktober 2019 kl. 05:54
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Mens mange lørdag morgen pakkede sig godt ind og skuttede sig i blæsten og kulden, var humøret højt og påklædningen behersket på Rungsted Havn.

Hørsholm-Rungsted Vikingelaug holdt nemlig standerhejsning og dåb som markering af, at badesæsonen nu starter for alvor - og med en vandtemperatur, der nu er kommet ned på ni grader, kunne tidspunktet ikke være mere passende.

- Vinterbadning har i mange år været i stor vækst landet over. Det mærker vi også. Vi har lige optaget 64 nye medlemmer og er dermed oppe på cirka 600 muntre helårsvinterbadere, konstaterede Høvding Erling Madsen i en tale til de fremmødte.

At interessen for vinterbadning er stor bliver blandt andet bekræftet af, at der allerede er 24 på venteliste til om et år, når der atter optages medlemmer. Omkring 600 er også det maksimale antal, de beskedne fysiske rammer med det pompøse navn Vinterpaladset, kan rumme.

Repræsentanter for Vedbæk Vikingelaug og Nivå Pingvinerne var også til stede ved dåben af de nye medlemmer, og med henholdsvis 1.200 og 300 medlemmer, så har de tre foreninger tilsammen 2.100 medlemer og alle melder om venteliste.

Vinterbaderne med 45 år på badebagen er den eneste forening, som bruger Rungsted Havn og de skønne faciliteter alle årets 365 dage. Og Lauget stiller også sin badebro til rådighed for turister, som i klubben er betegnelsen for alle ikke-medlemmer.

Et vigtigt og markant indslag er den årlige dåb af medlemmer, som minimum har badet to år. I år valgte 20 medlemmer at deltage i denne del, hvor der er strenge regler for påklædning. Man skal være dekadent påklædt. Hvordan dét tolkes, er op til den enkelte - og billedet giver et fint indtryk af årets fortolkninger.