16. december 2017
Omkring 125 deltog i standerhejsning og dåb i Hørsholm-Rungsted Vikingelaug i lørdags. Foto: Jesper Alstrøm
gallery icon

Se billedserie

Omkring 125 deltog i standerhejsning og dåb i Hørsholm-Rungsted Vikingelaug i lørdags. Foto: Jesper Alstrøm
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Festklædte vikinger døbt i Øresund

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Festklædte vikinger døbt i Øresund
Hørsholm - 09. oktober 2017 kl. 06:08
Af Anna Törnqvist Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Vandstanden i Øresund ser ud til at være steget - til stor glæde for de muntre helårsvinterbadere i Hørsholm-Rungsted Vikingelaug:

- Hvis vandstanden skal øges yderligere, vil et godt bud være, at vi sender alle de 66, som har taget mod tilbuddet om optagelse, i vandet på én gang, sagde Høvding Erling Madsen med glimt i øjet til den årlige standerhejsning og dåb lørdag med omkring 125 deltagere.

For det er ganske vist, at vinterbadning over hele landet de senere år har oplevet en kraftig tilgang - og de 66 nye medlemmer gør, at Lauget nu er oppe på 537 medlemmer.

Og så er der endda allerede ti på ventelisten til optagelse i oktober 2018.

Oktober er ensbetydende med, at badesæsonen for alvor starter, og vinterbaderne glæder sig over, at temperaturen er på vej nedad: I lørdags var vandet 12,5 grader - og Høvdingen plejer at bemærke, at alt over ti grader er kedeligt. Høvding Erling Madsen forklarer, at en stor del af de nye medlemmer er erfarne.

- Vi kan se, at ganske mange af de nye medlemmer de senere år enten er vinterbadere, som flytter til området eller nogle, der har badet sammen med nogle af vore medlemmer, siger Høvdingen.

Lauget glæder sig over, at det derfor typisk er nye medlemmer, som ved, hvad de går ind til - og ikke nogle, som springer på en modedille for så at fortryde. Og siden 2008, hvor der var 200 medlemmer, har den årlige afgang af medlemmer da også været beskeden i forhold til interessen for at blive medlem.

Høvdingen peger også på, at en tendens i tiden er, at mange gerne vil udfordres, og derfor stiger deltagelsen i eksempelvis triathlon, maratonløb, havkajak:

- Vinterbadning er en ekstremsport for de, der ikke er så ekstreme, siger Høvdingen med et smil, og tilføjer, at læger på Bispebjerg Hospital er nået frem til at vinterbadere er sundere end gennemsnittet, men endnu er det ikke bevist, om det skyldes vinterbadningen eller at vinterbadning tiltrækker sunde mennesker.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk