28. september 2020
Beboerne på Udrejsecenter Sjælsmark oplever, at de har været uden varme og varmt vand i dagevis. Udlændingestyrelsen oplyser, at situationen skyldes problemer med et nyt gasfyr, og at varmen har været tændt i perioder. Foto: Lars Sandager Ramlow
Beboerne på Udrejsecenter Sjælsmark oplever, at de har været uden varme og varmt vand i dagevis. Udlændingestyrelsen oplyser, at situationen skyldes problemer med et nyt gasfyr, og at varmen har været tændt i perioder. Foto: Lars Sandager Ramlow
Foto: Lars Sandager Ramlow
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Familier på Sjælsmark har været uden varme i dagevis

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Familier på Sjælsmark har været uden varme i dagevis
Hørsholm - 10. januar 2020 kl. 05:00
Af Sophus Zarrs Soelberg

Det er flere dage siden, at varmen og det varme vand første gang forsvandt på Udrejsecenter Sjælsmark, og siden har begge dele været afbrudt af flere omgange.

Beboerne på Udrejsecenter Sjælsmark, som udgøres af afviste asylansøgere og blandt andet tæller børnefamilier, går rundt med dynerne uden på tøjet for at holde varmen.

De kan få udleveret varmt vand gennem udrejsecentrets kantine, men udbuddet står ikke mål med efterspørgslen.

Det fortæller flere uafhængige kilder, herunder en beboer på udrejsecentret, til Frederiksborg Amts Avis.

Problemer med gasfyr

Ifølge Udlændingestyrelsens pressetjeneste skyldes situationen, at der er problemer med et nyt gasfyr, som oprindeligt blev installeret omkring oktober sidste år. Gennem de sidste fem dage har der ved flere tilfælde været problemer med det nye fyr.

Problemerne har resulteret i, at varmen og det varme vand har været afbrudt gennem flere perioder, hvor den længste periode har varet i 12 timer. Mens beboerne oplever, at varmen har været fraværende gennem flere dage, oplyser Udlændingestyrelsen, at det drejer sig om kortere intervaller.

Beboerne kan dog have oplevet fraværet af varme som værende kontinuerligt, da det tager noget tid at varme de gamle kasernebygninger op, lyder forklaringen fra Udlændingestyrelsen.

Problemerne med det nye gasfyr skulle ifølge Udlændingestyrelsen være bragt i orden igen torsdag eftermiddag.

Styrelsen oplyser i øvrigt, at man er villig til at kigge på alternative løsninger i forhold til den manglende varme, hvis problemerne med udrejsecentrets fyr fortsætter.

Ifølge planen skal børnefamilierne på Udrejsecenter Sjælsmark senest i april 2020 flytte til Center Avnstrup, som ligger i Lejre Kommune.

Det meldte S-regeringen ud i december 2019.

Mener du, at det bliver mere forvirrende og besværligt at følge regeringens corona-retningslinjer?