24. oktober 2021
Nina Farbmacher og Kira Krøis Ursem stiftede 'Livet' i Humlebæk og er nu på vej med en tilsvarende institution til 30 børn i Hørsholm.
Nina Farbmacher og Kira Krøis Ursem stiftede 'Livet' i Humlebæk og er nu på vej med en tilsvarende institution til 30 børn i Hørsholm.
Foto: Peter Mailand
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fælles morgen med friskbagte boller: I den ny børnehave skal hverdagen være rolig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fælles morgen med friskbagte boller: I den ny børnehave skal hverdagen være rolig

Skovbørnehaven 'Livet' er på vej til at oprette børnehave til 30 børn ved møllen i Hørsholm

Hørsholm - 24. april 2021 kl. 05:17
Af Fred Jacobsen

Skovbørnehaven 'Livet' er på vej til Hørsholm med en institution til 30 børn mellem tre og seks år.
Efter planen skal den private børnehave holde til på adressen Ved Møllen i Hørsholm.
Der er nemlig indgået en aftale med Håndværkerforeningen om leje af lokaler. Går alt vel, kan den nye daginstitution åbne 1. august.

arrow Læs også: Se listen: De har solgt deres bolig

Da ansøgning fra 'Livet' forleden blev behandlet i Økonomiudvalget, blev den private institution budt velkommen. Alt tyder på, at der også vil være opbakning i kommunalbestyrelsen, når den får ansøgningen på bordet på mødet mandag den 26. april.

Succes i Humlebæk

Skovbørnehaven 'Livet' har siden oktober sidste år med succes drevet institution med udgangspunkt i Humlebæk Centeret, og har netop fået godkendt en udvidelse med yderligere 12 pladser, så den nu når op på 40 børn.
Udvidelsen vil gøre et indhug i ventelisten, der efterhånden var vokset til 50 børn.

Den private børnehave blev stiftet af Kira Krøis Ursem og Nina Farbmacher. Sidstnævnte er institutionens pædagogiske leder og årsag til, at konservative Nadja Hageskov måtte forlade lokalet på grund af inhabilitet, da sagen blev behandlet. Nina Farbmacher er nemlig Nadja Hageskovs lillesøster.

Falder på et tørt sted

Af baggrundsmaterialet til sagen fremgår, at skovbørnehaven, et anpartsselskab, opfylder Hørsholm Kommunes kriterier for at blive godkendt som privat institution i kommunen. Og de 30 ekstra børnehavepladser falder på et tørt sted.

"Da der er pres på kapaciteten i dagtilbud i Hørsholm Kommune, vil det være positivt med endnu en daginstitution i kommunen, da det øger forældres muligheder for at vælge mellem institutioner. Samtidig ses det meget positivt på en kommende skovbørnehave, da det netop er en del af Hørsholmstrategien at arbejde med udeliv og skovgrupper," hedder det blandt andet i forvaltningens indstilling, som politikerne i Økonomiudvalget alle nikkede ja til.

Den nære og den lille

"Vi kalder os selv en småbørnehave og vil gerne være den nære og den lille institution med en rolig hverdag," fortæller Kira Krøis Ursem om 'Livet'. Hun er institutionens administrative leder, har selv børn i børnehaven i Humlebæk og er også pædagogmedhjælper dér.

Den rolige hverdag kommer ifølge Kira Ursem blandt andet til udtryk ved, at dagen begynder med en fælles morgenstund med friskbagte boller, hvorefter børnene bevæger sig udenfor i deres respektive grupper.

arrow V og K begejstret for nyt projekt: Det kan fremtidssikre bymidten
23. april 2021 kl. 07:26 Opdateret: kl. 15:19
Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?