1. august 2021
I den nye studiekreds læser læser sognepræst Per Melhof, Hørsholm Kirke, bibeltekster i takt med kirkeåret og kalenderåret. Pressefoto
I den nye studiekreds læser læser sognepræst Per Melhof, Hørsholm Kirke, bibeltekster i takt med kirkeåret og kalenderåret. Pressefoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Få øjenåbner i sognepræstens nye studiekreds

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Få øjenåbner i sognepræstens nye studiekreds

I takt med kirkeåret tager sognepræst Per Melhof fat på at læse bibeltekster og inviterer til studiekreds, der mødes første gang på mandag den 19. oktober

Opdateret 16. oktober 2020 kl. 07:06
Hørsholm - 16. oktober 2020 kl. 06:00

Hørsholm Kirke starter studiekreds ved sognepræst Per Melhof med overskriften 'Året rundt i Biblen og kirken', hvor man læser bibelske tekster i takt med kirkeåret.

arrow Læs også: Forfatter fortæller om galskab: Indtil vanvid, indtil døden

Første mødedag er på mandag den 19. oktober kl. 19-21 i konfirmandstuen på Sdr. Jagtvej, og herefter mødes man på udvalgte mandage i løbet af kirkeåret.

Ikke tilfældig rækkefølge

Det er ikke tilfældigt, at fasten ligger i den tidligste del af foråret, hvor forrådet i gamle dage var ved at slippe op. Faste ville aldrig fungere i august, hvor der høstes.

Og fejringen af Jesu fødsel blev placeret, hvor man i forvejen fejrede vintersolhverv, når mørket var tungest og det omsider gik mod lysere tider.

På den måde hænger kalenderåret og kirkeåret ofte sammen. Og det kan være øjenåbnende at læse de bibelske tekster i den sammenhæng.

Skrevet over 500 år

Så er man nysgerrig på sammenhængen mellem læsningerne til årets gudstjenester og årstiderne og festerne, er der mulighed for at deltage i studiekredsen, hvor man læser bibeltekster i takt med kirkeåret og kalenderåret.

Bibelen er en samling af tekster med vidt forskellige og ofte ukendte forfattere. Teksterne er skrevet og samlet over mere end 500 år.

"Teksterne kan læses af alle, for Bibelen er oversat til de fleste sprog, og der er endda kommet en nudansk oversættelse i 2020, der i høj grad er i sproglig øjenhøjde også med den uerfarne bibellæser," fortæller Per Melhof i en pressemeddelelse fra Hørsholm Kirke.

Mange måder at læse på

"Man kan læse teksterne hver for sig, bog for bog. Man kan læse teksterne som historiker, man kan læse dem som en hund efter gode fortællinger, man kan læse Bibelen, for det synes man, at man bør, man kan læse for sin fromheds skyld, og så kan man læse, fordi man skal prædike eller i kirke som kirkegænger på søndag. Det sidste kan være frugtbart: At læse af de bibelske tekster, sådan som de er udvalgt til årets gudstjenester," fortsætter Per Melhof i oplægget til studiekredsen.

Tilmelding til studiekredsen kan ske på www.horsholmkirke.dk

jesl

De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?