3. juni 2020
I dag er det Alvins fødselsdag... hurra, hurra, hurraaaah. Den tidligere politihund bliver 10 år lørdag. Det bliver fejret - bogstaveligt talt - i familiens skød, hvor Alvin hjertens gerne kravler op. Foto:  Karina H. Klit
gallery icon

Se billedserie

I dag er det Alvins fødselsdag... hurra, hurra, hurraaaah. Den tidligere politihund bliver 10 år lørdag. Det bliver fejret - bogstaveligt talt - i familiens skød, hvor Alvin hjertens gerne kravler op. Foto: Karina H. Klit
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: FOTO-SERIE: Pensioneret politisnude fylder 10

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

FOTO-SERIE: Pensioneret politisnude fylder 10
Opdateret 03. august 2019 kl. 12:15
Hørsholm - 03. august 2019 kl. 11:44
Af Lars Sandager Ramlow
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Alvin er et madøre, en hyggetrold, en kælepotte og verdens bedste familiehund. Det fortæller den konservative kommunalpolitiker i Hørsholm, Jan Klit, om sin store, sorte og pjuskede schjæfer, der i dag, lørdag, runder de 10 år.

arrow Læs også: Læser-kæledægge på pension

- Alvin er formentligt Hørsholms mest kendte hund. Frederiksborg Amts Avis har fulgt ham, fra vi fik ham som lille uldbold og gennem hans tid som politi-rekrut i Nordsjællands Politi, hvor han stod lige foran mønstringen til at blive en gruppe 2-hund, da han blev pensioneret, forklarer Jan Klit.

Han fik Alvin i forbindelse med, at han for godt 10 år siden fik jobbet som souschef i Nordsjællands Politis hundeafdeling, der den gang lå i Hørsholm. Som hvalp fik Alvin lov til at komme i skoven med de voksne politihunde for at træne samværet. Siden kom han selv i politiskole, hvor han lærte at bruge den fine lugtesans til at søge og de frygtindgydende tænder til at holde fast, hvis det skulle blive nødvendigt i jobbet.

- Alvin var super-dygtig, og det var bestemt ikke hans valg, da han blev pensioneret som knap fire-årig. Men jeg havde fået nyt job den gang som personaleleder i Beredskabet på Station Syd i Gentofte, og så var det umuligt for Alvin at fortsætte som politihund, siger Jan Klit, der i dag er indkøbschef i Københavns Politi.

Dagens fødselar var dog en så stor del af familien Klit, at den under ingen omstændigheder ville skille sig af med ham.

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis lørdag...

arrow Politi-vovse er blevet en rigtig valghund
13. november 2013 kl. 16:03 Opdateret: kl. 09:33
arrow Alvin - fra hvalp til våben
20. september 2011 kl. 05:30 Opdateret: kl. 14:58
arrow Alvin oppe mod døden og eksamen
02. maj 2011 kl. 06:15 Opdateret: kl. 11:59
Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?