29. september 2020
Julia, Mads, Simone og Emily fra 2.X på Rungsted Gymnasium præsenterer idéen »Kits for Kids« for Ole Larsen, salgsdirektør i DHI, og Anders Erichsen, senioringeniør i DHI. Gymnasieelevernes besøg var kommet i stand på baggrund af gymnasiet og DHI?s samarbejde om gymnasiets innovationsfestival. 


Foto: Allan Nørregaard
Julia, Mads, Simone og Emily fra 2.X på Rungsted Gymnasium præsenterer idéen »Kits for Kids« for Ole Larsen, salgsdirektør i DHI, og Anders Erichsen, senioringeniør i DHI. Gymnasieelevernes besøg var kommet i stand på baggrund af gymnasiet og DHI?s samarbejde om gymnasiets innovationsfestival. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Elever inspirerer virksomhed

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Elever inspirerer virksomhed
Hørsholm - 07. november 2015 kl. 06:02
Af Anna Törnqvist Jensen

Kan børnehavebørn indsamle brugbar data om jord- og vandforhold? Og kan man gøre forbrugerne mere opmærksomme på deres vandforbrug ved hjælp af en lille tap, der sættes på vandhanen? Kreative løsninger blev præsenteret for Dansk Hydraulisk Institut, da 2.X fra Rungsted Gymnasium var på besøg for at prøve innovative idéer af. Rungsted Gymnasium og Dansk Hydraulisk Institut (DHI) har i flere år samarbejdet om gymnasiets innovationsfestival og i år var DHI opgavestillere ved innovationsfestivalen. Opgaven var, hvordan man får borgere til at indsamle data til gavn for samfundet, og det kom der mange gode bud på. To af de bedste idéer, som fik henholdsvis 2. og 3. præmien ved innovationsfestivalen, blev præsenteret på DHI, der er en uafhængig, international rådgivnings- og forskningsinstutition, i denne uge.

Julia, Mads, Simone og Emily fra 2.X, der går på Global Science & Innovation studieretningen, præsenterede deres bud på en løsning: Kits for Kids. Eleverne havde lavet en prototype på et kit, som er designet til børnehavebørn. Ved hjælp af sjove redskaber som en skovl og fisk, der begge fungerer som måleredskaber, var idéen med Kits for Kids, at børnehavebørn, der er på tur i skoven eller ved stranden, kan indsamle data, som kan behandles af virksomheder som DHI. Og rådgivningsvirksomheden var imponerede.

- Det er virkelig flot. Rigtig godt tænkt, sagde Ole Larsen, salgsdirektør efterfølgende.

3. præmie-vinderne William, Frederik, Lukas og udvekslingsstudenten Ulysse havde designet en speciel vandhane, der kan måle vandkvalitet og vandforbrug. Løsningen kaldte drengene S-tap og argumenterede også for, at idéen både kunne gøre forbrugerne mere opmærksomme på deres vandforbrug, ligesom den lille funktion, der måler vandkvaliteten, kan vise sig nyttig i internationalt perspektiv eksempelvis i u-lande.

Dansk Hydraulisk Institut har i mange år udbudt klimaundervisning til skole- og gymnasieklasser og med samarbejdet med Rungsted Gymnasiet får virksomheden også noget med.

- De unge tænker jo anderledes og bruger eksempelvis sociale medier og smartphones på en anden måde, end vi gør. Derfor er det rigtig nyttigt at høre deres idéer og bud på, om man kan vænne forbrugerne til at indsamle noget data på en nem måde, siger Ole Larsen, mens senioringeniør, Anders Erichsen, supplerer:

- Man har set mange eksempler på, at man kan engagere folk, men udfordringen er at fastholde borgernes engagement.

DHI er endnu ikke blevet præsenteret for løsninger, som de har implementeret i deres arbejde, men Anders Erichsen mener, mødet med gymnasieeleverne er en god inspirationskilde.

- Det er klart, at det giver noget, at der kommer nogen ind, som tænker helt anderledes, siger han.

Virksomheden håber også, at samarbejdet med eleverne måske kan inspirere nogen af dem til at gå naturvidenskabens fag.

- Vi synes selvfølgelig altid, det er spændende, hvis vi kan være med til at inspirere og motivere nogen, siger Ole Larsen.

Efter elevernes oplæg gav Ole Larsen og Anders Erichsen idéerne efterkritik, inden eleverne fik lov at se mere af virksomheden.

Mener du, at det bliver mere forvirrende og besværligt at følge regeringens corona-retningslinjer?