28. september 2021
Borgere finder ofte henstillede cykler rundt omkring i Hørsholm.Privatfoto
Borgere finder ofte henstillede cykler rundt omkring i Hørsholm.Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ejerne har overset ansvar for herreløse cykler på gader og stræder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ejerne har overset ansvar for herreløse cykler på gader og stræder

I byens beboergruppe får man indtryk af kommunen borgere stjæler hinandens cykler på daglig basis. Det er dog langt fra tilfældet, viser tal fra Danmarks Statistik.

Hørsholm - 28. juli 2021 kl. 05:25
Af Frederik Volstrup Kock

Dagligt kan man finde opslag om cykler, der er kommet på afveje, i den lokale Facebook-gruppe »Hørsholm Rungsted beboergruppe«.

Den ene dag er det en ukendt og ulåst mountainbike, der står i en tilfældig herres carport. Den næste dag en damecykel, som er smidt i en hæk – formentlig efter endt brugstyveri.

Det er naturligvis aldrig hverken lovligt eller moralsk i orden at stjæle andre menneskers cykler, uagtet om cyklen er fasttømret med tyk kædelås eller den står ulåst foran supermarkedet.

Men vidste du, at du faktisk selv bryder loven, hvis du forlader jernhesten ulåst? Det fremgår færdselslovens paragraf 49 stk. 7, at en »Cykel, der henstilles, skal holdes aflåst, medmindre henstillingen er ganske kortvarig.«

Aftagende problem

I 2020 modtog politiet 40.642 anmeldelser om stjålne cykler. Det er 31.094 færre, end der blev meldt stjålet for ti år tidligere, ifølge Danmarks Statistik, det svarer til et fald på 43 procent.

Selvom det i dag er præcis lige så irriterende pludselig at stå uden transportmiddel, som det var for ti år siden, tyder det trods alt på en væsentlig nedgang i cykelkriminaliteten. Selvom omfanget af cykeltyverier i Hørsholm naturligvis er langt mindre end på landsplan har samme procentvise udvikling fundet sted her i kommunen.

I 2020 blev 129 cykeltyverier i Hørsholm Kommune anmeldt til politiet – 163 færre end i 2010 svarende til et fald i cykeltyverier på 55 procent.

Finder du en ulåst cykel i din hæk eller andre steder, kan du melde den til politiet på deres såkaldte hittegodsportal. Det fremgår af politiets hjemmeside, at de bestræber sig på at afhente cyklerne indenfor fem arbejdsdage.

Stemmer du til kommunalvalget i år?