21. oktober 2018
16-årige Emilie Erikson er blevet Danmarksmester i badminton.Foto: Sportsefterskolen Sjælsølund
16-årige Emilie Erikson er blevet Danmarksmester i badminton.Foto: Sportsefterskolen Sjælsølund
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Efterskole i stor fjerbolde-succes

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Efterskole i stor fjerbolde-succes
Hørsholm - 17. december 2017 kl. 15:06
Af Anna Törnqvist Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Sportsefterskolen Sjælsølund startede dette skoleår en ambitiøs badmintonlinje op med cheftræner Kasper Ødum, som tidligere har været nummer 21 på verdensranglisten i badminton, flankeret af nuværende og tidligere stjerner Hans Kristian Vittinghus, Joakim Fischer og Tine Baun.

Det har vist sig at bære frugt, for mens årets hold allerede har vundet Sjællandsmesterskaberne for efterskoler, kunne efterskolen i den forgangne uge også notere sig, at landets bedste pigesinglespiller går på Sjælsølund.

Emilie Erikson er nemlig netop blevet Danmarksmester i den bedste række i damesingle ved Danmarksmesterskaberne i badminton for efterskole. Emilie Erikson, der er 16 år gammel, går i 10 klasse på sportsefterskolens badmintonlinje.

Til daglig spiller hun i Lillerød BK i eliterækken, og netop afstanden til hjemmeklubben og trænerne på skolens badmintonlinje gjorde, at valget faldt på Sportsefterskolen Sjælsølund.

- Jeg kan kombinere min træning i Lillerød med træningen på efterskolen og blive en endnu bedre badmintonspiller. Jeg føler, det er en god måde at kombinere min badminton med både skole og det sociale, siger Emilie Erikson, der træner fire gange om ugen på skolen og tre gange i klubben foruden weekendernes kampe.

- Det kræver selvfølgelig, at man planlægger, men det fungerer virkelig godt, siger Emilie Erikson, der glæder sig over efterskolens trænerhold.

- I klubben har jeg Tine Baun, så hende kender jeg, men cheftræneren Kasper Ødum er virkelig god og giver mig nye og andre input, som jeg kan bruge. Især teknisk og taktisk lærer jeg meget, og så er de andre piger på linjen også dygtige og gode træningsmakkere, siger Danmarksmesteren.

Til april venter endnu en stor oplevelse for skolens badmintonelever. Her tager de nemlig til Malaysia på træningslejr.

- Det bliver rigtig spændende at opleve, hvordan de træner, siger Emilie Erikson om turen.

Skolens forstander Jens H. Nissen var sammen med træner Kasper Ødum tidligere på året på besøg i Malaysia, hvor de besøgte det malaysiske badmintonlandskab og diverse badmintonakademier.

Det kom der en samarbejdsaftale ud af, som betyder, at badmintonlinjen tager på en 12 dage lang træningslejr i hovedstaden Kuala Lumpur.

- Det er virkelig spændende for vores elever. Det er meget store badminton- og kulturoplevelser, der venter dem på den tur, siger Jens H. Nissen, der er meget begejstret over aftalen, som de kommende årgange også vil komme til at opleve - hvis der er plads.

- Vi har mere end fordoblet antallet af spillere på linjen næste år, men alligevel er der venteliste til næste år allerede, fortæller Jens H. Nissen.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk