28. marts 2020
Elever fra skilinjen Copenhagen Ski Academy var i vinterferien i praktik i Norge, hvor de lærte at undervise, og der var heldigvis også tid til selv at nyde sneen indimellem. Foto: Sportsefterskolen Sjælsølund
gallery icon

Se billedserie

Elever fra skilinjen Copenhagen Ski Academy var i vinterferien i praktik i Norge, hvor de lærte at undervise, og der var heldigvis også tid til selv at nyde sneen indimellem. Foto: Sportsefterskolen Sjælsølund
Foto: Picasa
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Efterskole-elever uddannes til skiinstruktører

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Efterskole-elever uddannes til skiinstruktører
Opdateret 28. februar 2017 kl. 06:01
Hørsholm - 27. februar 2017 kl. 05:13
Af Morten Kaiser
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Skiferie er populært i vinterferien, og mens andre unge havde fart på skiene rundt omkring i Europa, så havde seks elever fra Sportsefterskolen Sjælsølund travlt med at lære andre at stå på ski.

De går på skilinjen »Copenhagen Ski Academy«, som efterskolen tilbyder, og i skolernes vinterferie fik de mulighed for at komme i praktik som skiinstruktører.

Forstander på Sportsefterskolen Sjælsølund Jens Nissen er stolt af, at efterskolen, som den eneste i landet, kan tilbyde deres elever en skiinstruktøruddannelse. Når de er færdige på efterskolen har de en BSI, en basic ski instructor-uddannelse.

- Det er helt fantastisk, at vi er den eneste efterskole, der kan give vores elever denne uddannelse, og vi tænker det i en helhed, der giver dem en kombination af uddannelse, sport og dannelse, siger Jens Nissen til Frederiksborg Amts Avis.

I liften på vej op mod en pist sad Frederik Hartø Trojahn på 16 år sidste år på en skiferie og overvejede sin fremtid.

Egentlig ville han have taget et sabbatår med en tur til USA, men i skiliften gik det op for ham, at han hellere ville fortsætte på ski. Han ville være skiinstruktør, og få måneder senere kunne han starte på efterskolen og udleve drømmen.

- Det er virkelig fedt at få lov til at prøve det af i virkeligheden, siger han.

Hans klassekammerat Albert Møbius blev sidste år ramt af en »sommerdepression«, som han selv kalder det. Han ville ud på ski, men det var der heldigvis råd for.

- Det var helt klart mit førstevalg at komme på skilinjen her på efterskolen. Jeg var slet ikke i tvivl, fortæller han.

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis mandag....