20. januar 2021
Den igangværende undersøgelse af en svindelsag på Rungsted Havn udsætter nu tre planlagte borgermøder om udvidelse af havnen.
Den igangværende undersøgelse af en svindelsag på Rungsted Havn udsætter nu tre planlagte borgermøder om udvidelse af havnen.
Foto: Lars Sandager Ramlow
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Efter svindelsag: Nu trækker havn i håndbremsen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Efter svindelsag: Nu trækker havn i håndbremsen

Tre borgermøder om modernisering og udvidelse af Rungsted Havn sættes på pause på grund af svindelsagen

Opdateret 11. januar 2021 kl. 15:36
Hørsholm - 11. januar 2021 kl. 15:30
Af Fred Jacobsen

Den igangværende optrevling af svindel for formentlig flere millioner kroner i Rungsted Havn får nu betydning for havnens planer om modernisering og udvidelse. I første omgang bliver tre planlagte borgermøder i januar om havneprojektet til ca. 120 millioner kroner udsat.

arrow Læs også: Vinterbadere begrænses på broen

Ifølge Jørgen Thorsell, formand for havnebestyrelsen og styregruppen for udviklingen af Rungsted Havn, vil det være vanskeligt at holde borgermøder om projektet, når alle har svindesagen i tankerne. Derfor udsættes borgermøderne, indtil der er klarhed over, hvad der er sket og hvordan det er foregået.

"Vi stiler mod at genoptage møderækken så hurtigt som muligt. Lige nu får revisionshuset (Deloitte, red.) og Rungsted Havn arbejdsro til at kulegrave sagen, så omfanget af de økonomiske uregelmæssigheder bliver afdækket," oplyser Jørgen Thorsell i en pressemeddelelse.

Jørgen Thorsell har tidligere afvist, at svindelsagen umiddelbart vil få indflydelse på havneprojektet, da der først skal tages økonomiske beslutninger i august.

TIDSLINJE
  • 30. december 2020 konstaterer havnemester Anders Söderberg økonomiske uregelmæssigheder i Rungsted Havn
  • 5. januar bliver sagen anmeldt til politiet og en af havnekontorets administrative medarbejder sendt hjem
  • Revisionsvirksomheden Deloitte hyres til at kulegrave uregelmæssighedernes omfang og karakter
  • Ifølge Ugebladets oplysninger er svindlen foregået over en årrække og drejer sig om syv milli9oner kroner eller mere.
  • 8. januar bliver den administrative medarbejder bortvist
  • 11. januar beslutter styregruppen at udsætte tre planlagte borgermøder som optakt til havnens planer om modernisering og udvidelse
  • Havneudvidelsen er et projekt til ca. 120 millioner kroner med ca. 200 flere bådpladser, nye moler, ny strandpark og udvidet fællesareal

Han understreger dog også, at tabet på svindelsagen kan blive en udfordring for havnes likviditet, hvis den viser sig at være af et større omfang. For udvidelsen skal blandt andet finansieres gennem lån, der skal tilbagebetales over mange år.

"Da Rungsted Havn skal skyde penge i udviklingen af havnen er det naturligt, at Rungsted Havns bestyrelse har det nødvendige overblik over havnens økonomiske situation inden næste skridt tages," hedder det blandt andet i pressemeddelelsen.

De virtuelle borgermøder om havneprojektet var planlagt til den 13., 18. og 19. januar, og 100 borgere har foreløbig tilmeldt sig.

arrow Se video og billeder: Flydende sauna lander i havnen
23. december 2020 kl. 17:17 Opdateret: kl. 17:42
Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?