19. november 2018
Lions Børnehuse blev i december 2016 centrum i en sag om mulig svindel. Foto: Allan Nørregaard
Lions Børnehuse blev i december 2016 centrum i en sag om mulig svindel. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Efter svindelsag: Nu retter kommunen ind

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Efter svindelsag: Nu retter kommunen ind
Hørsholm - 10. februar 2018 kl. 06:48
Af Anna Törnqvist Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Dankortet udfases og erstattes af Mastercard, medarbejderne skal så vidt muligt undgå selv at lægge ud og ledernes personlige udlæg skal altid udtages til stikprøvekontrol.

Dette er nogle af de tiltag, Hørsholm Kommune nu iværksætter, efter kommunen i december 2016 konstaterede »økonomiske uregelmæssigheder« i Lions Børnehuse. Sagen har efterfølgende vokset sig til et spørgsmål om muligt mandatsvig og svindel for omkring to millioner kroner.

Kommunen vil nu gøre sit for at undgå lignende sager i fremtiden.

- Vi vil forsøge at minimere brugen af personlige udlæg og kreditkort. Vi kan ikke helt undgå personlige udlæg, for der vil være situationer, hvor det ikke kan lade sig gøre at få en elektronisk faktura, men i de tilfælde, hvor det kan lade sig gøre, skal vi have en elektronisk faktura, siger Thomas Rafn, centerchef for Økonomi og Personale i Hørsholm Kommune, og fortsætter:

- Derudover går vi fra dankort til Mastercard, fordi der ikke kan trækkes flere penge end de, der er på kontoen, på et Mastercard.

Kommunen indfører også en ny regel, der skal beskytte kommunens medarbejdere.

- For at undgå, at en medarbejder havner i en situation, hvor vedkommende skal godkende en overordnets udlæg og på den måde kan føle sig presset, har vi indført, at godkendelsen af personlige udlæg altid skal ske af en sidestillet eller overordnet medarbejder. Det er dels sund fornuft og dels en god beskyttelse af medarbejderne, fortæller Thomas Rafn.

Det var kommunen selv, der under forarbejdet til sit almindelige årlige tilsyn blev opmærksom på sagen i Lions Børnehuse, da en stikprøvekontrol på personlige udlæg gav anledning til mistanke om økonomiske uregelmæssigheder. Derfor vil kommunens økonomiafdeling også ændre fokus, når den foretager kontrol og fremover eksempelvis altid foretage stikprøvekontrol af minimum et af leders personlige udlæg forud for de årlige besøg.

Økonomiudvalget godkendte på et møde torsdag de nye ændringer, og det glæder borgmester Morten Slotved (K).

- Jeg er meget glad for, at vi nu laver en opdatering af, hvilke krav og forventninger vi har til vores institutioner, siger Morten Slotved og fortsætter:

-Det er klart, at når man bliver taget ved næsen, så tænker man sig om en ekstra gang. Det har vi gjort, og jeg mener, vi udviser rettidig omhu ved at lave disse ændringer.

Den tidligere områdeleder i Lions Børnehuse er blevet sigtet for mandatsvig, og sagen bliver fortsat efterforsket af Nordsjællands Politi.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk