4. august 2020
- Det har været fantastisk. Sådan lyder det fra 18-årige Anne Normann, der lørdag var med til at vinde EM-finalen for hold i golf. Sammen med fem andre danske golfspillende kvinder var Anne Normann, der til daglig spiller i Rungsted Golfklub, taget til Spanien for at deltage i EM for hold, som hun og holdkammeraterne endte med at vinde. Foto: Allan Nørregaard
- Det har været fantastisk. Sådan lyder det fra 18-årige Anne Normann, der lørdag var med til at vinde EM-finalen for hold i golf. Sammen med fem andre danske golfspillende kvinder var Anne Normann, der til daglig spiller i Rungsted Golfklub, taget til Spanien for at deltage i EM for hold, som hun og holdkammeraterne endte med at vinde. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Efter EM-guld: Det var fantastisk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Efter EM-guld: Det var fantastisk
Opdateret 16. juli 2019 kl. 07:21
Hørsholm - 16. juli 2019 kl. 06:55
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

- Det har været fantastisk. Sådan lyder det fra 18-årige Anne Normann, der lørdag var med til at vinde EM-finalen for hold i golf. Sammen med fem andre danske golfspillende kvinder var Anne Normann, der til daglig spiller i Rungsted Golfklub, taget til Spanien for at deltage i EM for hold, som hun og holdkammeraterne endte med at vinde.

arrow Læs også: To golfprofiler fra Smørum i EM-guld

Sejren kom dog som en overraskelse for holdet, der egentlig havde fokuseret mest på, at de ville havde et godt hold og nyde nogle dage med god golf.

- Selvfølgelig er det vigtigt at præstere, men vi havde ikke vores forventninger sat så højt. Vi ville gerne kvalificere os som top otte, og så ville vi tage den derfra.

Vi har lagt rigtig meget vægt på at arbejde med, hvordan man fungerer som hold. Vi vil gerne drive hinanden op og hver især gavne fællesskabet. Det var vi også gode til, da vi kom derned, så for mig personligt handlede det ikke kun om resultaterne, forklarer Anne Normann.

Noget tyder dog på, at det virkede for de unge kvinder at være et velfungerende hold, for i takt med at turneringen skred frem, begyndte det at gå bedre og bedre. Holdet præsterer i løbet af turneringens første dage at kvalificere sig til finalen, hvor de skal møde Spanien, der tidligere har markeret sig stærkt.

Syv gange tidligere er Spanien blevet europamester, mens Danmark aldrig tidligere har stået i en EM-finale.

Alligevel var det Danmark, som endte med at spille bedst i den første dyst - foursome - hvor Spanien var heldig at klare uafgjort.

I de efterfølgende singler lagde Amalie Leth-Nissen hurtigt ud med en sejr på 6&4, og Anne Normann var endnu mere suveræn med en sejr på 6&5. Til gengæld tabte både Natacha Høst Husted og Cecilie Leth-Nissen med de samme cifre, og så var det op til Alberte Thuesen, om sejren skulle gå Danmarks vej.

Da de øvrige kampe var afgjort førte den danske spiller 3up inden de sidste fire huller. Og trods presset lykkedes det spilleren fra Mølleåen at hente en sejr på 3&1 mod sin spanske modstander, Carolina Lopez-Chacarra Coto, der er placeret mere end 1000 pladser højere på verdensranglisten.

De seks danske europamestre blev således Amalie Leth-Nissen og Cecilie Leth-Nissen fra Hjortespring Golfklub i Ballerup, Anne Normann fra Rungsted Golfklub, Natacha Høst Husted fra Smørum Golfklub, Olivia Grønborg fra Helsingør og Alberte Thuesen fra Mølleåens Golf Klub.

- De har vundet syv gange, og Spanien er virkelig en stærk golfnation, så jeg havde ikke forudset, at vi kunne vinde over dem. De spillede på deres egen hjemmebane, og publikum støttede dem. Det var en fed atmosfære at være til stede i og jeg har aldrig prøvet noget lignende. Der blev spillet god golf, og der var rigtig, rigtig god stemning, forklarer Anne Normann.

Da de nye europamestre lander i København, venter der dem endnu en oplevelse, som er ny.

- Vi kom hjem i går. Da vi landede var DGU (Dansk Golf Union. red.) og vores familier ude for at tage imod os i lufthavnen med et banner og flag. Det var virkelig sjovt at prøve, fortæller Anne Normann. Hun skal nu vende sig tanken om at være europamester, og det kan faktisk være svært, fortæller det 18-årige golftalent.

- Når jeg vågner om morgenen tænker jeg: »Ja okay, det er stadigvæk rigtigt nok«. Da vi lige havde vundet, var det fuldstændig vantvittigt. Jeg kunne ikke rigtig forstå det, så det har været fantastisk at komme hjem igen. Der har været så meget støtte og så mange lykønskninger. Det var stort, slutter hun.

Pigelandsholdet er aldrig tidligere blevet placeret bedre end nummer tre, hvilket skete tilbage i 2012.

arrow EM-guld til danske golfpiger
14. juli 2019 kl. 10:00 Opdateret: kl. 10:06
Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?