31. juli 2021
De helt nye biler hænger ikke ligefrem på træerne i øjeblikket. Efterspørgslen er stor, og det mærker de blandt hos bilhuset Bjarne Nielsen i Hørsholm , hvor afdelingschef Charley Schibsbye oplever, det er svært ved at følge med. Pressefoto
De helt nye biler hænger ikke ligefrem på træerne i øjeblikket. Efterspørgslen er stor, og det mærker de blandt hos bilhuset Bjarne Nielsen i Hørsholm , hvor afdelingschef Charley Schibsbye oplever, det er svært ved at følge med. Pressefoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Derfor rammes bilforhandlere af forsinkelser på nye biler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Derfor rammes bilforhandlere af forsinkelser på nye biler

Samtidig stikker brugtbilspriserne af og især nyere brugte biler bliver ekstra attraktive, oplyser en af Hørsholms største bilhuse

Hørsholm - 14. juni 2021 kl. 07:01

Er du en af de mange, der lige nu går og tænker på at investere i en ny bil, så kan det meget vel være, at du skal indstille dig på en forsinket levering.

arrow Læs også: Poul Stig Briller åbner butik i Hørsholm

Det er meldingen fra bilhuset Bjarne Nielsen i Hørsholm, der lige nu oplever en stor efterspørgsel på at købe ny bil - men samtidig med en global mangel på mikrochips og stål skaber det forsinkelser på leveringen af nye biler.

"Bilmarkedet er tilbage i topform. Ovenpå en presset coronaperiode har vi i maj solgt hele 52 procent flere biler end i samme periode sidste år," oplyser Charley Schibsbye, afdelingschef hos Bjarne Nielsen i Hørsholm, i en pressemeddelelse.

Mindre produktion

En positiv udvikling der desværre har fået sat en kæp i hjulet, når bilproducenterne verden over ikke kan få leveret de nødvendige mikrochips, som også er en essentielle komponenter i mobiltelefoner, computere og andre teknologiske produkter.

Hos Bjarne Nielsen i Hørsholm oplever man, at flere bilproducenter har måtte nedskalere eller indstille produktionen midlertidigt i flere måneder.

"De helt nye biler hænger ikke ligefrem på træerne i øjeblikket, og vi oplever, at bilproducenterne ikke kan følge med efterspørgslen," siger Charley Schibsbye.

Brugtbiler i højere kurs

Også hos Danmarks største markedsplads for brugtbilshandel mærker man, hvordan kombinationen af den omfattende chipmangel og corona stadig præger markedet.

I løbet af det seneste halve år er udbuddet af biler, der er under fire år gamle, nemlig faldet med 20 procent fra cirka 70.000 til 56.000 på Bilbasen.

"Vi har set et faldende udbud af nyere brugte biler siden sidste forår, da coronaen kom, men nu, hvor der leveres færre ny biler, bliver den tendens forstærket markant. Tilstrømningen til brugtbilmarkedet er bremset op, og vi regner først med, at markedet er normaliseret i 2024," siger Jan Lang, kommunikationschef hos Bilbasen, i en pressemeddelelse.

Satser på nye brugte

Samme udvikling mærkes også hos Nielsen Car Group, der driver bilhuset Bjarne Nielsen i Hørsholm, hvor tendensen på det pressede brugtbilsmarked især sender prisen på nyere brugte biler på himmelflugt.

Det vurderes tilmed, at de kun bliver endnu mere attraktive i den nærmeste fremtid.

"Efterspørgslen på nyere brugtbiler var i forvejen stigende, og nu kommer alle de bilkøbere, der har planlagt at købe en ny bil i den kommende tid, til at skulle vente længere end normalt. Det vil få endnu flere til at købe brugt og skabe yderligere rift om især de nyere brugtbiler, som vi har mulighed for at levere med det samme. Af samme årsag er det som bilkøber fornuftigt at være ude i ekstra god tid," siger Bjarne Nielsen, der ikke forventer, at billedet vil ændre sig før sidst på året. Derfor fokuserer de i den kommende tid også ekstra på de brugte biler.

mt

De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?