13. juni 2021
Forældre til børn i Hørsholms daginstitutioner slipper ikke for at betale for deres plads, hvis de holder barnet hjemme under coronanedlukningen. Det er den politiske melding fra Børne- og skoleudvalget. Arkivfoto
Forældre til børn i Hørsholms daginstitutioner slipper ikke for at betale for deres plads, hvis de holder barnet hjemme under coronanedlukningen. Det er den politiske melding fra Børne- og skoleudvalget. Arkivfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Derfor fritages forældre ikke for betaling

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Derfor fritages forældre ikke for betaling

Politikerne finder det ikke aktuelt, at forældre i Hørsholm skal kunne slippe for at betale for daginstitutionsplads, hvis de holder deres barn hjemme under coronanedlukningen

Opdateret 16. februar 2021 kl. 07:30
Hørsholm - 15. februar 2021 kl. 18:50
Af Morten Timm

Mens flere kommuner har tilbudt, at forældre, der holder deres børn hjemme under coronanedlukningen, ikke skal betale for deres daginstitutionsplads, er det noget forældrene i Hørsholm må kigge langt i vejviseren efter.

arrow Læs også: Goodiebags fik smilene frem hos eleverne

For det bliver ikke et tilbud, politikerne i Børne- og skoleudvalget har tænkt sig at give.

"Vi har haft en uformel drøftelse af spørgsmålet i udvalget, og vi har hele tiden ventet på om, vi blev kompenseret fra regeringen, men det gør vi ikke," siger Svend Erik Christiansen (S), formand for Børne- og skoleudvalget

80 procent passet

Han gør samtidig opmærksom på, at daginstitutionerne har været åbne i hele perioden.

"Vi har på det seneste haft over 80 procent af børnene i vores daginstitutioner, og jeg vurderer ikke længere, at spørgsmålet er så aktuelt," tilføjer udvalgsformanden.

I øvrigt finder han, at det vil være en umulig opgave at skulle friholde forældre for betaling med tilbagevirkende kraft.

Vi har ikke pengene

Beregninger viser, at det vil koste Hørsholm Kommune 120.000 kroner pr. uge, hvis 30 procent af forældrene holdt deres børn hjemme og dermed ikke skulle betale for deres daginstitutionsplads.

Penge som Børne- og skoleudvalget i givet fald selv skal finde ved at spare et andet sted. Det mener det konservative udvalgsmedlem Maj Allin Thorup ikke der er råd til.

"Selv om jeg principielt er imod, at man betaler for noget, man ikke får, så kan jeg i min optik ikke se, at vi har pengene til at kunne tilbyde det. Det vil blive for dyrt, og der skulle bare spares et andet sted," siger Maj Allin Thorup.

En speciel situation

Hun understreger, at det er en speciel situation, vi er i lige nu - og at det har kun været en opfordring - ud fra en samfundssinds betragtning - at holde sine børn hjemme, hvis man kunne.

"Havde der været lukket helt ned for pasning - som i marts sidste år - havde det været relevant at vurdere igen," tilføjer hun.

Løsgænger Annette Wiencken er enig, og mener heller ikke, at forældrene er blevet tvunget til at holde deres børn hjemme. Med åbningen af skolerne for det mindste elever anser hun heller ikke længere det for aktuelt at drøfte betalingsfri daginstitution, hvis barnet holdes hjemme.

arrow De små elever glade: Fedt at være tilbage på skolebænken
08. februar 2021 kl. 18:25 Opdateret: kl. 13:51
arrow Hoodies for fællesskab og afsavn: Det betyder mere end I tror
06. februar 2021 kl. 11:27 Opdateret: kl. 12:39
Hvor langt tror du Danmark når ved EM