14. juni 2021
Klassekammeraterne Milla, Therese, Julia og Melissa fra 3.C på Hørsholm Skole var glade for at møde hinanden på første skoledag efter den lange nedlukning.
gallery icon

Se billedserie

Klassekammeraterne Milla, Therese, Julia og Melissa fra 3.C på Hørsholm Skole var glade for at møde hinanden på første skoledag efter den lange nedlukning.
Foto: Morten Timm
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: De små elever glade: Fedt at være tilbage på skolebænken

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

De små elever glade: Fedt at være tilbage på skolebænken

Tre piger i 3. klasse på Hørsholm Skole var ikke i tvivl: "Det er fedt i skolen igen og se sine venner. Med dagens genåbning rettes fokus som det første på på elevernes trivsel, siger skoleleder Ane Christine Larsen

Opdateret 09. februar 2021 kl. 13:51
Hørsholm - 08. februar 2021 kl. 18:25
Af Morten Timm

En halvmørk, frysende og iskold mandag morgen i februar plejer ikke at fremkalde den store glæde til at komme i skole.

arrow Læs også: Goodiebags fik smilene frem hos eleverne

I dag er det lige omvendt på Hørsholm Skole, hvor de efter seks ugers nedlukning har hejst Dannebrog for at kunne byde de over 300 elever i 0.-4. klasse velkommen til genåbning.

Ingen af eleverne tager da heller ikke notits af det barske og bidende vintervejr. For det er med stor gensynsglæde, stjerner i øjnene og brede smil - hvis de da ikke kommer med mundbind på.

Fedt at se vennerne

Hvordan er det så komme tilbage i skole...?

"Det er fedt," kommer det prompte fra Milla i 3.C, da hun sammen med klassekammeraterne Melissa og Julia kommer ind i skolegården i ført mundbind.

"Det bedste er at se sine venner igen. Og få noget bedre undervisning," er de tre piger enige om.

De fortæller, at de henholdsvis kun har set to, en og nul venner i den lange periode med hjemmeundervisning, inden Therese fra klassen løber dem i møde.

På Hørsholm Skole har lærere og personale også glædet sig til dagen, fortæller skoleleder Ane Christine Larsen. De kender rutinen med restriktioner fra jul, dog med den tilføjelse, at der nu ingen fysiske møder er, ligesom lærere også spiser frokost hver for sig.

(artiklen fortsætter under fotoet...)

Stor gensynsglæde hos de fire skoledrenge. Foto: Morten Timm

Pavestolt skoleleder

Ann Christine Larsen står ved indgangen til skolegården med sin gule refleksvest på og byder elever og forældre velkommen tilbage.

"Vi har haft travlt i sidste uge ved siden af hjemmeundervisning, og jeg er pavestolt over skolens medarbejdere og den måde hele situationen er håndteret på for både at bevare fællesskabet og det faglige input," forklarer skolelederen.

"På 0. årgang var det ikke alle børn, der havde en device (computer eller tablet), og vi har gennemgående forsøgt at dele dem op i mindre grupper. Vi skal jo huske, at de mindste jo kun har haft fire måneders skolegang i deres liv inden nedlukningen, og for et barn i den alder er seks uger lang tid at være væk fra skolen," siger hun videre.

(artiklen fortsætter under fotoet...)

Skoleleder Ann Christine Larsen stod klar ved indgangen til skolegården, da Hørsholm Skole mandag igen tog imod de mindste elever fra 0. til 4. klasse. Foto: Morten Timm

Trivsel er det vigtigste

Lige nu er skolens største opgave at skabe den nødvendige trivsel for eleverne. Her tænker Ane Christine Larsen ikke mindst på de børn, der socialt har det sværere - og hvor deres sociale kompetencer skal hjælpes lidt på vej.

"Efter så lang en periode væk fra skole, kan det for flere være vanskeligt at vende tilbage og finde ind til klassefællesskabet igen. Hvordan er rollerne og grupperingerne i en klasse nu," forklarer skolelederen overfor Ugebladet.

Under nedlukningen har Hørsholm Skole haft omkring 22 børn i nødpasning på SFO'en. Endvidere har der været særlige indsatser og samtaler for godt 20 sårbare skolebørn.

Hørsholm Skole havde mandag spredt mødetiden ud fra kl. 7.55 til 8.15, men de fleste mødte op inden kl. 8, som de er vant til. Foto: Morten Timm

arrow Derfor fritages forældre ikke for betaling
15. februar 2021 kl. 18:50 Opdateret: kl. 07:30
arrow Hoodies for fællesskab og afsavn: Det betyder mere end I tror
06. februar 2021 kl. 11:27 Opdateret: kl. 12:39
Hvor langt tror du Danmark når ved EM