28. september 2021
Dansk Folkeparti og partiets medlem af kommunalbestyrelsen, Glen Madsen, ønsker et mere levende lokaldemokrati, hvor borgere med måske 100 eller 200 underskrifter kan rejse »Borgerforslag« i kommunalbestyrelsen Foto: Lars Sandager Ramlow
Dansk Folkeparti og partiets medlem af kommunalbestyrelsen, Glen Madsen, ønsker et mere levende lokaldemokrati, hvor borgere med måske 100 eller 200 underskrifter kan rejse »Borgerforslag« i kommunalbestyrelsen Foto: Lars Sandager Ramlow
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DF vil indføre borgerforslag i Hørsholm

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DF vil indføre borgerforslag i Hørsholm
Opdateret 01. juli 2021 kl. 15:07
Hørsholm - 19. februar 2020 kl. 19:38
Af Lars Sandager Ramlow

Dansk Folkeparti i Hørsholm ønsker mere borgerinddragelse. Derfor har partiet, via sin initiativret, bedt administrationen om at udarbejde et punkt til det næste møde i kommunalbestyrelsen, så politikerne kan drøfte DFs idé om, at indføre »borgerforslag« i Hørsholm, som det også er kendt fra Folketinget.

arrow Læs også: Skaf 100 underskrifter og få dit borgerforslag på den politiske dagsorden

- I Dansk Folkeparti ønsker vi et levende lokaldemokrati, hvor afstanden mellem kommunalbestyrelsen og borgerne er så kort som overhovedet mulig. I mange henseender fungerer borgerinddragelsen og demokratiet fornuftigt i dag. Blandt andet fordi, der er mange ressourcestærke borgere i Hørsholm, men også fordi de forskellige partier har en forholdsvis stor kontaktflade med mange borgere i kommunen. Men i en tid, hvor langt færre end tidligere er politisk aktive og medlem af et parti, er der i Dansk Folkepartis øjne et stigende behov for, at borgere »udenfor parti« også har en mulighed for at blive hørt, komme til orde og få kommunalbestyrelsens stillingtagen i en given sag, siger Dansk Folkepartis medlem af kommunalbestyrelsen, Glen Madsen, i en pressemeddelelse.

Han understreger, at Dansk Folkeparti ønsker den absolut størst mulige grad af borgerinddragelse i kommunalbestyrelsens arbejde og i beslutningsprocessen i Hørsholm. Derfor foreslår partiet, at der indføres borgerforslag i en skala, der passer til kommunens størrelse.

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis torsdag...

arrow Borgere bød ind med ideer til udvikling af havn og strand
09. marts 2021 kl. 05:11 Opdateret: kl. 20:52
Stemmer du til kommunalvalget i år?