19. januar 2021
Ifølge det kommunalbestyrelsen har fået fremlagt og tilsendt fra administrationen, ser det ud til, at Hørsholm får en væsentlig mindre regning i udligning næste år end ventet, skriver kommunalpolitiker Ann Lindhardt i et debatindlæg.  Foto: Allan Nørregaard
Ifølge det kommunalbestyrelsen har fået fremlagt og tilsendt fra administrationen, ser det ud til, at Hørsholm får en væsentlig mindre regning i udligning næste år end ventet, skriver kommunalpolitiker Ann Lindhardt i et debatindlæg. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Hørsholm sparer 85 millioner kroner viser nye fremlagte tal

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Hørsholm sparer 85 millioner kroner viser nye fremlagte tal

Ann Lindhardt (V), medlem af Hørsholm Kommunalbestyrelse og borgmesterkandidat:

Opdateret 05. august 2020 kl. 09:27
Hørsholm - 04. august 2020 kl. 15:03

Ifølge det kommunalbestyrelsen har fået fremlagt og tilsendt fra administrationen, ser det ud til, at Hørsholm får en væsentlig mindre regning i udligning næste år end ventet - mere præcist hele 85 mio. Kroner, som Hørsholm står til at skulle betale mindre i 2021, efter den nye udligningsreform er blevet en realitet, hvis man sammenligner sidste års budgetoplæg og tal med de nye fremlagte tal. Overslagsårene ser også positive ud. Dette er en meget glædelig nyhed for Hørsholms borgere.

arrow Læs også: DEBAT: Sandheden om tilskud og udligning

Vi har altid ment, at Hørsholm betaler mere end rigeligt i udligning. Men det er gode nyheder, såfremt vi ikke skal betale mere med den nye udligningsordning, som jeg gerne vil takke mine Venstre kolleger på Christiansborg for at have leveret. Venstre gik ind i udligningsforhandlingerne med det klare mål, at den kæmpe regning, som regeringen ønskede at udskrive til borgerne i Nordsjælland, skulle nedsættes kraftigt. Og det er i den grad lykkedes - TAK for det.

Undervejs skortede det ellers ikke på usaglige skræmmebilleder af de ødelæggende konsekvenser, som den ny udligningsreform ville få for Hørsholms borgere og kommunens økonomi. Udtryk som »økonomisk øretæve af dimensioner« eller »uforskammet udligningsaftale« fløj gennem luften. Alt sammen uden hold i virkeligheden.

Var det en fjer, der blev til fem høns? Eller var det snarere fem høns, der blev til en fjer? Ordentligt var det bestemt ikke.

Men selvfølgelig anerkender vi i Venstre, at moderne politik desværre også indeholder et element af »fake news«, et kort, der ofte trækkes når sagligheden ikke slår til, og sandheden er ilde hørt.

Venstre har stillet spørgsmål til administrationen for at få klarlagt, hvorfor kommunalbestyrelsens nye fremlagte tal som konsekvenserne af den nye udligningsreform med diverse tilskud og betaling, ser væsentlig mere positive ud, og få belyst hele den samlede effekt for Hørsholm, og baggrunden for de nye fremlagte tal. Med forventning om transparens. Hvis den nye udligningsreform og tilskud betyder en væsentlig mindre regning til Hørsholm, så skal borgerne selvfølgelig informeres.

Jeg håber at borgmesteren, når kendsgerningerne nu står sort på hvidt, vil udtrykke både lettelse og glæde, om ikke andet så gøre det på vegne af Hørsholms borgere, der nu ikke skal til lommerne for at betale yderligere til udligningen. Et par anerkendende ord, ja måske et lille »godt gået« til det borgerlige søsterparti Venstre, er nok for meget at forvente. Men det er også ok. Vi i Venstre kan sagtens leve med bevidstheden om, at Venstre har leveret en for Hørsholms borgere uhørt god udligningsaftale.

arrow DEBAT: Hvor er resten af Venstre, når det kommer til udligning
13. august 2020 kl. 16:30 Opdateret: kl. 13:52
arrow DEBAT: Ann Lindhardt og Venstre Hørsholm spreder »fake news«
12. august 2020 kl. 10:51 Opdateret: kl. 16:31
Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?