21. februar 2020
Privatfoto
Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Havn skal på ret kurs igen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Havn skal på ret kurs igen
Hørsholm - 25. marts 2019 kl. 15:48
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Af Jakob Nybo, Medlem af kommunalbestyrelsen for Liberal Alliance i Hørsholm.

Rungsted Havn er en af Hørsholm Kommunes absolutte perler, der benyttes af såvel vand- og landkrabber.

Særlig om sommeren, hvor der summer at aktivitet, god sejlerstemning og gæster på cafeer og strand. Rungsted Havn er et resultat at frivillige borgeres initiativ og deres lyst og risikovillighed til at skyde hårdt beskattede penge i havnen.

Havnen i dens nuværende form stod færdig i 1974 og var delvist finansieret af private indskudshavere/bådpladslejere, og sejlerne har via løbende havneplads afgift igennem årene betalt for resten af lånene.

Per 1. juli 2015 hjemtog Hørsholm Kommune havnen, hvilket af mange er blevet kaldt offentligt tyveri, og derfor er havnen altså i dag 100 procent kommunalt ejet.

Jeg må desværre konstatere, at der i den seneste tid har været en vis uro omkring havnebestyrelsen.

Det bekymrer mig meget, at Nicolai Møller Andersen - formand for Rungsted Sejlklub og medlem af havnebestyrelsen - udtrykker sin mistillid til havnebestyrelsens formand Jørgen Thorsell. Mistilliden begrundes i for mig helt plausible årsager som at referaterne ikke overholder formaliaer jf. vedtægterne, referater er ikke retvisende, indsigelser (hvis formål er at beskytte mindretal og divergerende meninger) ikke medtages og udvalgsreferater fra havneudvidelse ikke findes.

Senest har også Tom Vendelbo - formanden for Rungsted Bådlaug - udtrykt sig stærkt kritisk til havnebestyrelsens mørklægning af en eventuel havneudvidelse samt økonomi for denne.

En havneudvidelse med omkring 200 pladser, som havnebestyrelsen forsøger at mørklægge, har en pris på omkring 120 millioner kroner - penge som Hørsholm Kommunes borgere hæfter for.

Jeg tænker ikke, at vi har brug for flere økonomiske overraskelser og urimelige samt skæve genopretningsplaner.

Jeg vil som politiker holde skarpt øje med havnen og udføje tilsyn, hvilket jeg også har pligt til.

Jeg vil ligeledes deltage aktivt i processen af en eventuel havneudvidelse og sikre, at en eventuel udvidelse ikke kun gavner nogle få elitære sejlere, men at udvidelsen inkluderer faciliteter og at disse stilles til rådighed for alle borgere i Hørsholm Kommune eventuelt gennem åbne frivillige foreninger som Hørsholm-Rungsted Vikingelaug, Rungsted Sejlklub, Søspejderne, Open Water med flere.

Jeg vil gerne, at havnen har sikker styring og sejler på ret kurs igen.

Vi skal som politikere turde gå forrest og have visioner, men en havneudvidelse skal ikke ske uden inddragelse af kommunens borgere, som jo betaler regningen. Derfor ønsker jeg også at sætte fokus på, hvad borgerne ønsker, at en eventuel havneudvidelse skal indeholde.

Ovenstående er et læserbrev, der oprindeligt blev sendt til Frederiksborg Amts Avis, og er således et udtryk for skribentens egne holdninger.