24. november 2020
Ann Lindhardt (V) og Anne Ehrenreich (V), Hørsholm Kommunalbestyrelse. Foto: Lars Sandager Ramlow
Ann Lindhardt (V) og Anne Ehrenreich (V), Hørsholm Kommunalbestyrelse. Foto: Lars Sandager Ramlow
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: En historisk skattestigning til Hørsholm

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: En historisk skattestigning til Hørsholm

Af Ann Lindhardt (V) og Anne Ehrenreich (V), medlemmer af Hørsholm kommunalbestyrelse:

Hørsholm - 19. november 2020 kl. 05:15

Der er desværre stadig nogle misforståelser om resultatet på bundlinjen efter den nye udligningsreform. Vi syntes alle, også Venstre i Hørsholm, at vi betaler rigeligt på den front.

Men denne sag er for vigtigt, til at tumle rundt i fakta. Slutresultatet ER en væsentlig MINDRE REGNING til Hørsholm end forventet.

Ifølge de officielle tal fra kommunens budget stod Hørsholms ved den tidligere reform/tilskud, til at skulle betale på bundlinjen i 2021 = 615 mio. kr. Efter ny reform/tilskud er betalingen på bundlinjen ændret sig positivt, og resulteret en betaling i 2021 = 530 mio kr. Differencen er for Hørsholm hele 85 mio kr mindre i betaling i feks. 2021.

Der var derfor ikke brug for en skattestigning.

Alligevel valgte Borgmesteren sammen med bla. de røde partier at vedtage en historisk stor skattestigning på 37 mio. kr., som har den uheldige sideeffekt, at Hørsholm nu skal betale endnu mere i udligning. Ekstra regningen i udligning for Hørsholm er minimum 14 mio. kr. fra 2022. Ikke nok med at skatten stiger, har forligspartierne også valgt at sende gode 14 mio skattekroner årligt ud af Hørsholms Kommune. En Skattestigning som Venstre stemte imod, da der var mange andre muligheder for at få et ansvarligt budget i balance.

Oven i det risikerer borgerne i lokalplanområde 176 nu at få endnu et skattesmæk som følge af kommunens forslag om at fjerne servitutterne og ændre mindstegrundstørrelsen. Fra Venstres side foreslog vi allerede på mødet i kommunalbestyrelsen i slutningen af august at fastholde de nuværende grundstørrelser, hvilket blev stemt ned. Det arbejder vi fortsat for. Lokalplan 176 skal ikke koste borgerne så meget som en krone i ekstra skat. Det er Venstres målsætning. Vi håber, at øvrige partier sunder sig og ender med at bakke os op i det.

Hørsholm er en borgerlig kommune, hvor skattestigninger ikke burde gå hen og blive måden, man løser sine problemer på. De bør løses gennem en effektiv og fornuftig drift af kommunen.

Venstre arbejder målrettet for at få Hørsholm tilbage på det borgerlige spor.

Køber du de fleste julegaver i forbindelse med Black Friday?