19. juli 2019
Foto: Allan Nørregaard
Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Besparelserne berører os alle

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Besparelserne berører os alle
Hørsholm - 16. februar 2019 kl. 05:22
Af Morten Slotved (K), Borgmester i Hørsholm
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

SF'eren Louise Zabel er gået i tidlig kommunalvalgkamp og skælder i Frederiksborg Amts Avis den 12. februar ud på Kommunalbestyrelsen i Hørsholm for de besparelser, der netop er besluttet. Det er ganske rigtigt træls, og der er tale om en situation, som berører os alle, og som vi alle gerne havde været foruden. Et par pointer vil jeg dog gerne skyde ind debatten om kommunens besparelser.

For det første er årsagen, til at vi gennemfører øjeblikkelige besparelser, at udgifterne til specialundervisning, udsatte børn og voksne med særlige behov samt den kommunale medfinansiering af sundhedsudgifterne er stigende og ligger en del over det budgetterede niveau. Der er således ikke tale om, at vi »vrider de sidste blodsdråber ud af kernevelfærden«, som Louise så fyndigt skriver.

Vi sørger for, at udgifter og indtægter kommer til at hænge sammen for alle de kommunale kerneopgaver. Herunder at vi kan tage godt hånd om vores udsatte borgere. Et bredt udsnit af partierne i Kommunalbestyrelsen har taget fælles ansvar for at løse udfordringen.

For det andet bidrager alle dele af kommunen til at løse udfordringen, ikke bare folkeskolen. Usserød Skole, som Louise nævner, skal finde besparelser svarende til 2,4 procent af deres samlede budget, hvortil der kommer nogle udfordringer lokalt på skolen, som også håndteres. Andre kommunale enheder bidrager også til den samlede genopretningsplan, nogen endda med et større procentuelt bidrag end skole-, dagtilbuds- og ældreområdet.

Uanset besparelserne har vi et godt skolevæsen i Hørsholm Kommune. Vi ved at ledere, lærere og pædagoger på skolerne hver dag går på arbejde for at understøtte børnenes udvikling, trivsel og læring. Og ved at stå sammen skal vi også nok komme igennem de besparelser, som vi lige nu er nødt til at gennemføre på vegne af hele det kommunale fællesskab.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede