16. juli 2019
Louise Zabel var opstillet som SF?s kandidat i Hørsholm ved kommunalvalget i 2017. Foto: Allan Nørregaard
Louise Zabel var opstillet som SF?s kandidat i Hørsholm ved kommunalvalget i 2017. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Besparelser er en skændsel for Hørsholm

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Besparelser er en skændsel for Hørsholm
Hørsholm - 15. februar 2019 kl. 14:18
Af Louise Zabel (SF), Bloustrødvej, Hørsholm
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

»Da vi på Usserød Skole ikke har vakante stillinger har det betydet, at vi har varslet tre lærere til opsigelse. Og da vi er forpligtet på at levere den almindelige fagundervisning såsom dansk, matematik osv., så vil besparelsen ramme vores ekstraresurser til tolærertimer, supplerende undervisning, vejledning etc. Vi kommer derfor til at tænke nye løsninger i de fag, hvor vi traditionelt deler en klasse i to hold eller sætter to lærere på«.

Sådan skriver Usserød Skoles skoleleder på 0.B.s Intra efter, at Hørsholms Kommunalbestyrelse igen har måtte gennemføre besparelser og vride de sidste blodsdråber ud af kernevelfærden i Hørsholm. At man kan være det bekendt!

Jeg har en datter i 0. Klasse, hvor de er seks timer om dagen 26 børn med én voksen. De øver sig i at gå i skole på 26 forskellige måder samtidig med de skal lære noget og være »klar« til 1. Klasse. Hun er klart klemt i »folkets skole«, og klassen har brug for flere timer med to voksne, dvs en lærer og pædagog til at arbejde med børnene pædagogisk, så de kan modnes på en god måde og dermed blive klar til 1. Klasse, hvor der er flere, nye lærere med nye og andre timer osv.

Skolen har i forvejen svært ved at levere de ekstra hænder til at rumme den inklusion, der var tanken at gennemføre. Og nu bliver de sidste midler vredet ud af hænderne på skolens ledelse. Det er bare ikke i orden!

Alternativet er, at nogle af børnene må på specialskole (den femte skole i Hørsholm) og det ved vi alle er MEGET dyrere end at poste flere penge i grundskolen.... »Hørsholm som en børnevenlig by« - Det er tomme ord, borgmester Morten Slotved, og jeg er vred på børnenes, lærerne, pædagogernes og forældrenes vegne!

Hvad er din og KBs plan for at rette op på denne skændsel for Hørsholms skolebørn de kommende år?

Jeg ved de ældre på plejehjemmene ikke har det meget bedre, men hvad fa'en bruger I så pengene på?

Og hvorfor er det vigtigere end at levere et anstændigt serviceniveau for Hørsholms børn, der går i institution og skole, så vi forældre kan komme på arbejde bl.a. for at betale vores skat til den fælles aftale vi har med velfærdsstat Danmark og kommuner?

Jeg ser frem til jeres svar. Og i god tid inden næste valg, hvor vi i SF vist må gøre mere for at tale børnenes stemme op!

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede