27. september 2020
Ann Lindhardt (V), Anne Ehrenreich (V) og Fritz Reuther (V) skriver, at at der mangler flere varme hænder. Foto: Lars Sandager Ramlow
Ann Lindhardt (V), Anne Ehrenreich (V) og Fritz Reuther (V) skriver, at at der mangler flere varme hænder. Foto: Lars Sandager Ramlow
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Ældre skærer tænder uden varme hænder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Ældre skærer tænder uden varme hænder

Ann Lindhardt, Anne Ehrenreich og Fritz Reuther (V), medlemmer af Hørsholm Kommunalbestyrelse:

Opdateret 03. august 2020 kl. 12:45
Hørsholm - 03. august 2020 kl. 10:56

Efter TV-udsendelsen den 30.juli, hvor hele Danmarks befolkning fik kendskab til »Else« og »Niels« uværdige behandling på to jyske plejehjem, er det naturligt at spørge om, hvorledes det er at være på plejehjem i Hørsholm.

arrow Læs også: For få ressourcer, men ingen Else, Niels og Aarhus-tilstande

Om det er bedre eller lige så dårligt, som på de to jyske, ved vi faktisk ikke. Det kan godt være tilfældet, idet det kommunale tilsyn består af et par forud anmeldte besøg af udvalget for SSU (Social- & Seniorudvalget). Når de fem medlemmer drager ud, venter der dem pæne og ordentlige forhold med et fælles kaffebord til afslutning og alt ender i hygge og fredsommelighed. Det har selvfølgelig været drøftet, om ikke disse besøg burde være uanmeldt, men sådanne forslag bliver affærdiget med, at det ville være udtryk for manglende tillid til det kommunale personale.

Hvorledes problemet om dårlig velfærd kan løses, var til diskussion i Frederiksborg Amtsavis d. 31. juli, hvor en radikal folketingskommunalordfører gjorde gældende, at det ikke blot handlede om penge, men at kommunerne var ansvarlige for, at personalet blev uddannet både fagligt forsvarligt og med et rigtigt menneskesyn på empati og derefter blev ledet godt. Dette er vi fra Venstre for så vidt enige i, men det er nok for let at lægge ansvaret for personalets optræden og manglende empati for de demensramte over på det kommunale niveau, når det er Folketingets for ringe bevillinger til hele plejesektoren i Danmark, som er skyld i, at der mangler flere varme hænder.

Det er også Folketingets ansvar at ældremilliarden af kommunerne kan bruges til andre formål end netop til de ældre.

Dette ser vi fra Venstres side gerne ændret, da det forringer muligheden for at give de ældre den pleje de fortjener. Det vil vi endnu engang foreslå under de kommende budgetforhandlinger i Hørsholm, men det vil hjælpe med opbakning fra Christiansborg.

arrow DEBAT: Der skal fokus på de ældre i de kommende forhandlinger
17. august 2020 kl. 12:47 Opdateret: kl. 14:30
Har debatten om sexisme taget overhånd?