19. september 2020
Lige nu er otte Hørsholmborgere smittet med coronavirus.
Lige nu er otte Hørsholmborgere smittet med coronavirus.
Foto: Morten Timm
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Coronasmitten stiger igen i Hørsholm

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Coronasmitten stiger igen i Hørsholm

Hørsholm er med et incidenstal på 32 noget over bekymringsgrænsen på 20, men aktuelt er otte borgere smittet med corona

Opdateret 15. september 2020 kl. 18:23
Hørsholm - 15. september 2020 kl. 18:00
Af Morten Timm
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Som i de fleste dele af landet stiger smitten i Hørsholm også. Aktuelt er der otte smittede borgere med COVID-19 i hele kommunen. Det oplyser chefkonsulent i Hørsholm Kommune, Charlotte Fossum.

Smittestigningen betyder, at det officielle pejlemærke for udbredelsen af smitte (også kaldet incidenstallet) i skrivende stund er 32 i Hørsholm. Sundhedsmyndighederne har generelt en bekymringsgrænse på 20, hvilket svarer til 20 smittede per 100.000 indbyggere i løbet af de seneste 7 dage.

Et tal som som Udenrigsministeriet også bruger til at fraråde rejser til forskellige lande.

arrow Læs også: Endnu en borger og en medarbejder er smittet på de midlertidige pladser
Et pejlemærke

Incidenstallet er et væsentligt pejlemærke i forhold til at agere passende og korrekt, når smitte skal stoppes mest effektivt, men tallet kan dog ikke stå alene og skal ses i en sammenhæng.

"Det er således vigtigt at være opmærksom på, at kommuner med relativt få indbyggere pludselig kan få nogle meget høje tal, fordi nævneren i regnestykket er meget lille i forholdet. Med 25.000 indbyggere i Hørsholm Kommune vil hver ny COVID-19 patient give et relativt stort udslag på incidenstallet," oplyser Charlotte Fossum.

Incidenstallet er heller ikke det samme som antallet af faktiske smittede, som i Hørsholm lige nu altså er otte ud af 25.000 borgere. Men ganges det op til 100.000 personer, så bliver tallet 32.

Antallet af COVID-19 smittede i kommunerne følges hver dag nøje, både af kommunerne selv, men også af Styrelsen for Patientsikkerhed for hele tiden at have hånd i hanke med om smitten breder sig.

Hold fast i de gode vaner

Styrelsen for Patientsikkerhed har ifølge borgmester Morten Slotved ikke rettet henvendelse til Hørsholm Kommune i forhold til at indføre restriktioner. Hørsholm var heller ikke blandt de 18 hovedstadskommuner, der var omfattet af dagens indskrænkninger.

"Vi skal fortsat holde fast i de gode vaner – de er lige så vigtige nu som før. God håndhygiejne og afstand er alfa og omega i forhold til at få bugt med smitten,” siger Morten Slotved.

Det er muligt at orientere sig om COVID-19-tallet for Hørsholm Kommune og landets øvrige kommuner på Statens Serum Institut nye oversigtskort HER

arrow Efter coronasmitte: Nu kan børnene vende tilbage
15. september 2020 kl. 17:25 Opdateret: kl. 17:24
Er du klar til at bære mundbind, når du skal handle ind?