26. januar 2021
Tidligere indbrudstyv Martin Rasmussen viste på et borgermøde tidligere på året hvor hurtigt det tager at bryde et haspesikret vindue op. Foto: Morten Timm
Tidligere indbrudstyv Martin Rasmussen viste på et borgermøde tidligere på året hvor hurtigt det tager at bryde et haspesikret vindue op. Foto: Morten Timm
Foto: Morten Timm
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Corona er en effektiv nabohjælp

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Corona er en effektiv nabohjælp

Sommerkvartalet bød på et markant fald i antal indbrud i Hørsholm og i hele landet i øvrigt

Opdateret 04. november 2020 kl. 07:26
Hørsholm - 04. november 2020 kl. 06:35
Af Fred Jacobsen

Sommerkvartalet med juli, august og september har været tre 'gode' måneder, når man ser på antal af indbrud i Hørsholm Kommune. I hvert fald sammenlignet med samme periode for et år siden.

arrow Læs også: Sådan slipper vi af med tyvene

Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at antallet af indbruddet nærmest er halveret fra den ene til de to sammenlignelige perioder.
I 3. kvartal 2019 var der registreret 93 indbrud, i 2. kvartal i år 51. Antallet af indbrud er dermed nået tilbage til et mere 'normalt' leje, idet der i 3. kvartal 2018 blev registreret 50 indbrud. Og der er ingen entydig forklaring på, hvorfor der i sommermånederne sidste år var så mange flere indbrud end i året før og året efter.

Uforklarligt spring

"Jeg kan jo godt se, der er et stort udsving netop i 2019. Det er dog ikke usædvanligt. Det kan være en gruppe, der flytter rundt. Bundlinjen er dog, at der ikke er en entydig forklaring," siger politikommissær Henrik Sejr fra indbrudssektionen i Nordsjællands Politi til Ugebladet. Henrik Sejr tilføjer, at der i den nævnte periode ikke har været iøjnefaldende hændelser, der har fået politiet til at rette et særligt fokus på Hørsholm.

FAKTA
  • I hele landet var der i 3. kvartal i år 763 færre indbrud io private hjem sammenlignet med 3. kvartal 2019.
  • I hele år 2020 er der indtil videre anmeldt 12.814 mod 17.116 indbrud - et fald på 25 procent.
  • Partnerskabet Bo Trygt er et samarbejde mellem Truygfonden, Foreningen Realdania, Videncentret Bolius og Det Kriminalpræventive Råd.

Går man endnu længere tilbage i statistikken for de tre sommermåneder, har der været en jævnt stigende tendens fra 2008 til 2011 og siden forholdsvis konstante tal, der svinger mellem 41 og 65 indbrud i denne periode.

Stort fald på landsplan

Generelt melder Danmarks Statistik om et fald i antal af indbrud over hele landet i 3. kvartal i år i forhold til samme periode sidste år. Noget af det kan tilskrives corona, hvor danskerne har været mere hjemme end normalt, oplyser Britt Wendelboe, programchef for partnerskabet Bo Trygt, i en pressemeddelelse.

"Det har i sig selv været en form for nabohjælp og dermed en forebyggelse af indbrud," siger programchefen i pressemeddelelsen og fremhæver, at indbrudssikring sammen med nabohjælp er det bedste værn mod de uvelkomne besøg.

arrow En højtid uden arbejdsro
11. december 2020 kl. 08:28 Opdateret: kl. 13:48
arrow Det er de glade for i budgettet
30. september 2020 kl. 17:30 Opdateret: kl. 16:32
arrow Indbrudstyve har igen haft travl weekend: Nye tiltag på vej
28. september 2020 kl. 13:25 Opdateret: kl. 15:19
Aftalepartier holder fast i, at biler skal kunne konfiskeres ved farlig kørsel - uanset om føreren ejer bilen. Er det en god idé?