25. november 2017
Vibeke Nordestgaard går i 1.g på Allerød Gymnasium. Hun har fået hjælp af coach og samtaleterapeut Ulla Holtze til at klare eksamensangsten.
Vibeke Nordestgaard går i 1.g på Allerød Gymnasium. Hun har fået hjælp af coach og samtaleterapeut Ulla Holtze til at klare eksamensangsten.
Foto: Mikala Tordrup
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Coach hjælper unge med eksamensangst

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Coach hjælper unge med eksamensangst
Opdateret 12. maj 2015 kl. 13:31
Hørsholm - 12. maj 2015 kl. 06:44
Af Mikala Tordrup og Anna Törnqvist Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

For nogen er eksamen noget, der bare skal overstås. For særligt sensitive unge er det en ubehagelig oplevelse, der gør dem nervøse i lang tid i forvejen. Men med enkle tricks kan nervøsiteten dæmpes og gøre eksamen mere overskuelig. Coach og samtaleterapeut Ulla Holtze fra Future Quest i Hørsholm arbejder med særligt sensitive unge eller unge med et stille træk, som hun foretrækker at kalde dem.

- Det er et fintfølende nervesystem, der gør nogle mennesker særligt sensitive. Alting tages dybere ind og informationer bearbejdes i meget højere grad end hos andre, eksamenspresset er ofte ekstra intenst og kan gøre dem overstimulerede og på et tidspunkt, når de et mæthedspunkt, hvor de ikke kan indtage flere informationer og indtryk, og så bliver de nemt meget selvkritiske, siger Ulla Holtze.

Hjertebanken og rysten er nogle af de reaktioner, om 16-årige Vibeke Nordestgaard oplever, når hun tænker på de forestående eksaminer. Vibeke Nordestgaard går i 1.g på Allerød Gymnasium og skal måske til mundtlig eksamen i musik eller samfundsfag.

- Normalt bliver jeg først rigtig nervøs lige inden, jeg skal til eksamen, men jeg kan alligevel godt mærke, at jeg bliver nervøs ved tanken om, at jeg måske skal til eksamen i år, siger Vibeke Nordestgaard.

Gymnasieeleven har deltaget på et kursus hos Ulla Holtze for stille unge, der gerne vil være bedre til at sige noget i timerne og til eksamen.

Læs mere om Ulla Holtzes gode råd i Frederiksborg Amts Avis tirsdag.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk