22. august 2019
Gravhunden Tilde blev pludselig både skæv og syg efter en ellers hyggelig gåtur torsdag formiddag. Ved en senere urinprøve udtaget hos dyrelæge Charlotte Frydensberg viste det sig, at Tilde var blevet forgiftet af hash. Ejeren fortæller, at hunden nok har spist noget hash, muligvis en joint, der var smidt i naturen.Privatfoto
Gravhunden Tilde blev pludselig både skæv og syg efter en ellers hyggelig gåtur torsdag formiddag. Ved en senere urinprøve udtaget hos dyrelæge Charlotte Frydensberg viste det sig, at Tilde var blevet forgiftet af hash. Ejeren fortæller, at hunden nok har spist noget hash, muligvis en joint, der var smidt i naturen. Privatfoto
Foto: Picasa
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Chokeret hundeejer: Gravhund blev skæv og syg af gåtur

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Chokeret hundeejer: Gravhund blev skæv og syg af gåtur
Opdateret 16. april 2019 kl. 14:11
Hørsholm - 16. april 2019 kl. 06:43
Af Sophus Zarrs Soelberg
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Hvad der skulle have været en hyggelig gåtur med gravhunden Tilde, udviklede sig torsdag til en gennemført ubehagelig oplevelse for hundeejer Kirsten Holmehøj fra Hørsholm.

Da Kirsten Holmehøj kom hjem fra formiddagens gåtur, fik gravhunden Tilde nemlig et voldsomt anfald, hvor fråde stod ud af munden på det lille dyr, der samtidig kastede voldsomt op.

- Efter en spadseretur med mine to gravhunde i vores nærområde, fik den ene, min lille Tilde, straks efter vi var kommet hjem voldsomme rystelser, kramper i alle fire ben, som hun slet ikke kunne støtte på, tvangsdrejninger af hoved og lysstive pupiller. Vi går ud fra, at det er en joint, som den har taget, fortæller Kirsten Holmehøj, der indledningsvist fik sig noget af en forskrækkelse.

- Det er jo ganske forfærdeligt. Jeg troede, at Tilde skulle dø, fortæller hun.

Kirsten Holmehøj tog derfor straks til dyrlægen, som umiddelbart havde mistanke om forgiftning. På en senere urinprøve blev det bekræftet, at gravhunden Tilde var forgiftet med hash eller et lignende cannabisprodukt.

- Tilde blev indlagt til observation hos dyrlægen og blev gradvist bedre i løbet af dagen, men et døgn senere var den lille hund stadig noget mat på poterne, fortæller ejer Kirsten Holmehøj, der i sine 45 år som hundeejer aldrig har prøvet noget lignende.

Når hunde bliver forgiftede med cannabis virker det et langt stykke af vejen på samme måde, som cannabis påvirker mennesker.

Det fortæller Hanne Knude Palshof, der er formand for fagruppen Familiedyr hos Den Danske Dyrlægeforening.

- Vi har ind i mellem henvendelser om lignende episoder, og det, der sker, er, at hundene bliver skæve, ligesom mennesker ville blive det. Vi registrere ikke, hvor ofte det sker, men jeg har set det før, fortæller hun.

Dyrelægen fortæller samtidig, at man ikke kan stille så meget op, hvis ens hund spiser cannabis. Man må bare vente på, at virkningen foretager sig.

- Oftest skal hunden lige brænde det af igen, lyder det fra dyrlægen.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede