10. december 2018
Bus 150S kører i dag til Kokkedal Station, men Region Hovedstaden skal spare på den kollektive transport og har i den forbindelse foreslået, at bussen fremover kun skal køre mellem Nørreport og Gl. Holte. Hørsholms politikere er dog langt fra tilfredse med de planer. Foto: Lars Sandager Ramlow
Bus 150S kører i dag til Kokkedal Station, men Region Hovedstaden skal spare på den kollektive transport og har i den forbindelse foreslået, at bussen fremover kun skal køre mellem Nørreport og Gl. Holte. Hørsholms politikere er dog langt fra tilfredse med de planer. Foto: Lars Sandager Ramlow
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Bus 150S i fare: Det er en katastrofe

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bus 150S i fare: Det er en katastrofe
Hørsholm - 17. februar 2018 kl. 06:00
Af Anna Törnqvist Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der er spareplaner i støbeskeen i Region Hovedstaden, og det kan få store konsekvenser for de passagerer, som dagligt bruger bus 150S til at transportere sig frem og tilbage mellem Kokkedal Station og Nørreport.

arrow Læs også: Politikere i fælles front for 150S

I tre af de fire forslag, som regionens Forretningsudvalg skal tage stilling til i marts, svinges sparekniven nemlig over 150S, så bussen i fremtiden kun vil køre mellem Gl. Holte og Nørreport, og dermed aldrig når fra Helsingørmotorvejen til Hørsholm. Samtidig foreslås også bus 500S reduceret, så den fremover kører hvert 15. minut fremfor den nuværende 10 minutters drift. Men det er helt uacceptabelt, mener formanden for Miljø- og Planlægningsudvalget, Kristin Arendt (K).

- Det kan vi slet ikke acceptere. Det vil være som at skære hovedpulsåren over på Hørsholms kollektive trafik. Det er vores vigtigste bus i forhold til København, og da vi heller ikke har nogle togforbindelser på tværs til hverken Hillerød eller Lyngby, er bussen også enormt vigtig i forhold til både Lyngby og DTU. Derfor vil det være en katastrofe og helt ubærligt, hvis det bliver gennemført, siger Kristin Arendt.

På et møde i den kommende uge skal Miljø- og Planlægningsudvalget tage stilling til, om kommunen skal sende et brev til regionen for at kæmpe for at beholde bus 150S. Administrationen har allerede udarbejdet brevet, underskrevet af borgmester Morten Slotved (K), og her lægges der heller ikke fingre i mellem.

- Forsalg til reduktioner på linje 150S og linje 500S vil have uoverskueligt store konsekvenser for Hørsholm Kommune, fremgår det af brevet, hvor kommunen også pointerer, at god infrastruktur og en effektiv offentlig transport er afgørende for sammenhængskraften og udviklingen i regionen.

Men de mulige besparelser skal nu også vendes i kommunalbestyrelsen, inden brevet kan sendes. Venstre har nemlig bedt om at få sagen behandlet på det førstkommende møde i kommunalbestyrelsen.

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis lørdag.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk