3. august 2021
Det er vigtigt, at man ringer til politiet, hvis man ser et indbrud, der er i gang eller man opdager nogen i nabolaget, der opfører sig mistænkeligt. Foto: Morten Timm
Det er vigtigt, at man ringer til politiet, hvis man ser et indbrud, der er i gang eller man opdager nogen i nabolaget, der opfører sig mistænkeligt. Foto: Morten Timm
Foto: Morten Timm
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Brug pæren og stop tyven

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Brug pæren og stop tyven

Her i den mørke tid opfordrer politiet borgerne til at indbrudssikre deres boliger

Opdateret 19. november 2020 kl. 10:01
Hørsholm - 19. november 2020 kl. 09:58

Nordsjællands Politi opfordrer nu alle borgere til at sikre deres bolig mod indbrud nu, hvor den mørke tid er over os.

arrow Læs også: En højtid uden arbejdsro

Flere mørke timer giver nemlig indbrudstyvene gode arbejdsbetingelser, og derfor lyder et af rådene at sørge for, at der er lys både i og omkring boligen.

"Et mørkt hus signalerer 'ingen hjemme'. Derfor er det en god idé at anskaffe sig nogle tænd-og-sluk-ure, så der automatisk bliver tændt og slukket lys i forskellige dele af boligen, selvom man ikke er hjemme," siger vicepolitiinspektør Brian Stybe Grayston fra forebyggelsescentret i Nordsjællands Politi.

Hjælp fra naboen

Ud over lys i boligen kan bevægelsessensorer, som tænder lys når nogen nærmer sig boligen udefra, også være med til at virke afskrækkende på ubudne gæster. Det gør det sværere for tyven at gemme sig og lettere for naboen at se, hvad der sker.

Og netop naboer og godt naboskab er vigtigt for at undgå indbrud.

Hils på tyven

Naboer, som holder øje med hinandens huse og eventuelt lægger en skraldepose i naboens skraldespand eller parkerer ved de huse, hvor der ikke er nogen hjemme, er med til at få flere huse på vejen til at se beboede ud. Og så skal man hilse på dem, som man ser i sit nabolag.

"Når man hilser, viser man også en eventuel tyv, at vedkommende er blevet set, og det kan få tyven til at opgive sit forehavende. Og så er det vigtigt, at man ringer til os, hvis man ser et indbrud, der er i gang eller opdager nogen i nabolaget, som opfører sig mistænkeligt," siger Brian Stybe Grayston.

Du kan finde flere råd til, hvordan du sikrer din bolig mod indbrud på www.botrygt.dk

arrow Corona er en effektiv nabohjælp
04. november 2020 kl. 06:35 Opdateret: kl. 07:26
arrow Hørsholm vil jage tyvene ud
29. oktober 2020 kl. 05:36 Opdateret: kl. 15:39
Vil du gerne arbejde mere hjemmefra?